Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminiai cukinijų ikrai žiemai: tiršti ir aromatingi

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ikrai būna labai tiršti, kvapnūs, apetitiški, labai skanūs, galima iš karto suvalgyti visą stiklainį.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • cukinijų, 2 kg;
  • morkų, 700 g;
  • svogūno, 600 g;
  • rafinuoto augalinio aliejaus, 50 ml;
  • pomidorų pasta, 2 šaukštai;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • cukraus, 2 šaukšteliai;
  • lauro lapai, 1-2 vnt;
  • 9 % acto, 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimo procesas

Cukinijas geriau rinktis jaunas arba išpjauti pernokusias sėklas, kad cukinijų masėje nesusidarytų per daug skysčio, dėl kurio reikėtų ilgai virti ikrus.

Cukinijas supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir palikti 20 minučių, tada leisti nuvarvėti skysčio pertekliui.

Cukiniją apkepkite katile po dangčiu augaliniame aliejuje, kol suminkštės

. Apkepkite tarkuotas morkas, kol pusiau išvirs, sudėkite svogūnų kubelius ir troškinkite, kol bus paruoštos.

Sudėkite pomidorų pastą, cukrų ir troškinkite dar 5 min.

Sudėkite daržoves prie cukinijos, įdėkite lauro lapą, pipirų, išmaišykite ir troškinkite 15 min. Šiame etape taip pat galite įdėti česnako, jei norite, kad jo būtų ikrų sudėtyje.

Masę susmulkinkite panardinamuoju mikseriu ir virkite dar 10 minučių po užvirimo.

Rekomenduojame:  Galouki lengvai pakeičia visas įprastas sriubas. Strudelis su mėsa ir bulvėmis: pagaminau ir nesigailėjau

Икру в магазине не покупаю. Домашняя кабачковая икра на зиму: густая и ароматная

Supilkite actą, išmaišykite ir virkite dar porą minučių. Ikrus

paskirstykite į švarius, sausus ir sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir padėkite į skardą ant rankšluosčio. Užpilkite karštu vandeniu ir sterilizuokite nuo užvirimo momento 15 minučių.

Икру в магазине не покупаю. Домашняя кабачковая икра на зиму: густая и ароматная

Laikyti ikrus galima rūsyje, sandėliuke, o jei norite gaminti be acto, kad galėtumėte valgyti dabar, tuomet laikykite šaldytuve.

Икру в магазине не покупаю. Домашняя кабачковая икра на зиму: густая и ароматная

Ikrai yra labai skanūs, kvapnūs, tiršti. Jei mėgstate klasikinį užkandžio variantą, tuomet daržoves troškinkite nerafinuotame, kvapniame augaliniame aliejuje.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *