Sekite mus Facebook'e!
Blyneliai iš kreminės tešlos būna ploni, apskrudę ir minkšti. Galite naudoti bet kokį įdarą, bet su mėsa jie bus patys skaniausi ir gardžiausi.
Jiems paruošti reikės šių ingredientų:
- pieno, 350 ml;
- verdančio vandens, 150 ml;
- kiaušinių, 2 vnt;
- cukraus, 25 g;
- žiupsnelis druskos;
- augalinis aliejus, 25 g;
- miltai, 200 g.
Įdarui paruošti reikia:
- virtos mėsos, 500 g;
- svogūno, 1 vnt;
- sultinio;
- sviestas, 35 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės, česnakai.
Gaminimo procesas
Miltus persijoti, sumaišyti su druska ir cukrumi, kiaušiniais, išmaišyti ir supilti pieną, išminkyti iki vientisos masės
. Supilti verdantį vandenį ir išmaišyti. Žiūrėti. Kad tešla nebūtų nei per tiršta, nei per skysta, tiesiog reguliuokite įpilto vandens kiekį. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesni blyneliai išeina
. Palikite tešlą 15 minučių.
Įdarui virtą mėsą susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais, druska, pipirais, sviestu, prieskoniais ir žolelėmis. Jei įdaras gaunasi kietas, įpilkite šiek tiek sultinio, kuriame virė mėsa
. Apkepkite blynus iš abiejų pusių ir sudėkite juos į krūvą.
Iš blynų suformuokite voką su įdaru
. Ištirpinkite sviestą, pamirkykite vokus ir kepkite ant keptuvės.

Blyneliai gaunasi su kvapnia, traškia plutele, sultingu ir skaniu, sotu įdaru. Juos galima patiekti su grietine arba šviežių daržovių salotomis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


