Sekite mus Facebook'e!
Ananasai – traškus keptas skanėstas, žinomas daugelyje pasaulio virtuvių. Tai plona tešla, iškepta iki aukso spalvos ir paprastai apibarstyta cukraus pudra.
Ananasai
gali būti įvairių formų – nuo paprastų juostelių iki įmantrių suktinukų, o dėl savo oro ir traškios tekstūros jie yra populiarus skanėstas prie arbatos ar kavos.
Ananasų istorija yra įsišaknijusi įvairių tautų tradicinėje virtuvėje. Jis ruošiamas kiaušinių, miltų ir nedidelio kiekio skysčio pagrindu.
Dėl recepto paprastumo ir ingredientų prieinamumo chvorostas dažnai ruošiamas namuose, ypač švenčių ar šeimos arbatos vakarėlių proga.
Papasakosime, kaip chvorostą pasigaminti patiems
.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 230 g;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 350 ml.
Pyrago paruošimas:
Išmaišykite kiaušinius su druska, į mišinį dalimis suberkite miltus. Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą, palikite ją 15 min. pailsėti po dubeniu
. 40 cm skersmens tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Iškirpkite nedidelius rombus ir centre padarykite nedidelius įpjovimus.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite rombus iš abiejų pusių.
Iškepusius rombus galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite paprastą užkandį, kuris pakeis bet kokius traškučius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
