Šviežiai iškeptų gaminių aromatas – tai magija, galinti sustabdyti laiką. Ypač kai kalbama apie bandeles. Atrodo, kad nieko negali būti paprasčiau: truputis tešlos, truputis kantrybės, žiupsnelis meilės, ir ant stalo – minkšta, traški bandelė, nuo kurios neįmanoma atsiplėšti.
Tačiau už šio paprastumo slypi ištisa kultūra: kiekviena šalis, kiekviena šeima turi savo receptus, paslaptis ir mėgstamus įdarus.
Bandelės yra jaukumo, nuoširdžių susitikimų ir namų šilumos simbolis. Jos kepamos pusryčiams, nešamos į darbą, dovanojamos draugams. Jos gali būti saldžios ir sūrios, bandelės ir oro, su įdarais ir be jų – kiekvienas ras bandelę pagal savo skonį.
Papasakosime, kaip išsikepti skanių bandelių
.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 700 g;
- Vanduo – 300 ml;
- Pienas – 200 ml;
- Sausos mielės – 8 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 30 g;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Bandelių paruošimas:
Sumaišykite mieles su cukrumi, supilkite šiltą vandenį ir pieną, taip pat įpilkite 15 ml augalinio aliejaus. Į mišinį dalimis persijokite miltus ir suminkykite minkštą, elastingą tešlą
. Tešlą
minkykite
apie 15 minučių, palaipsniui supilkite likusį augalinį aliejų. Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir nelipni
. 20 minučių palikite tešlą po celofanu, tada išminkykite. Tada palikite tešlą dar 40 minučių.
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius ir susukite į ritinėlius. Rankomis susukite ritinėlius į bandeles, pagal pageidavimą pabarstykite sezamo sėklomis ir
kiekvieną bandelę susukite į ritinėlį, šiek tiek prailgindami galus.
Sudėkite suktinukus ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių.
Kepimo skardos dugną užpilkite verdančiu vandeniu ir pastatykite į žemesnį orkaitės lygį. Apibarstykite bandeles miltais ir kiekvienoje išilgai padarykite įpjovą
. 15-17 min. kepkite bandeles 220 laipsnių temperatūroje.
Gausite minkštas, kvapnias namines bandeles. Jos tinka pusryčiams ir gali būti naudojamos kaip priedas prie sriubų.