Sekite mus Facebook'e!
Šviežiai iškeptų gaminių aromatas – tai magija, galinti sustabdyti laiką. Ypač kai kalbama apie bandeles. Atrodo, kad nieko negali būti paprasčiau: truputis tešlos, truputis kantrybės, žiupsnelis meilės, ir ant stalo – minkšta, traški bandelė, nuo kurios neįmanoma atsiplėšti.
Tačiau už šio paprastumo slypi ištisa kultūra: kiekviena šalis, kiekviena šeima turi savo receptus, paslaptis ir mėgstamus įdarus.
Bandelės yra jaukumo, nuoširdžių susitikimų ir namų šilumos simbolis. Jos kepamos pusryčiams, nešamos į darbą, dovanojamos draugams. Jos gali būti saldžios ir sūrios, bandelės ir oro, su įdarais ir be jų – kiekvienas ras bandelę pagal savo skonį.
Papasakosime, kaip išsikepti skanių bandelių
.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 700 g;
- Vanduo – 300 ml;
- Pienas – 200 ml;
- Sausos mielės – 8 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 30 g;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Bandelių paruošimas:
Sumaišykite mieles su cukrumi, supilkite šiltą vandenį ir pieną, taip pat įpilkite 15 ml augalinio aliejaus. Į mišinį dalimis persijokite miltus ir suminkykite minkštą, elastingą tešlą
. Tešlą
minkykite
apie 15 minučių, palaipsniui supilkite likusį augalinį aliejų. Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir nelipni
. 20 minučių palikite tešlą po celofanu, tada išminkykite. Tada palikite tešlą dar 40 minučių.
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius ir susukite į ritinėlius. Rankomis susukite ritinėlius į bandeles, pagal pageidavimą pabarstykite sezamo sėklomis ir
kiekvieną bandelę susukite į ritinėlį, šiek tiek prailgindami galus.
Sudėkite suktinukus ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių.
Kepimo skardos dugną užpilkite verdančiu vandeniu ir pastatykite į žemesnį orkaitės lygį. Apibarstykite bandeles miltais ir kiekvienoje išilgai padarykite įpjovą
. 15-17 min. kepkite bandeles 220 laipsnių temperatūroje.
Gausite minkštas, kvapnias namines bandeles. Jos tinka pusryčiams ir gali būti naudojamos kaip priedas prie sriubų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
