Sekite mus Facebook'e!
Labai paprastas duonos receptas, kuris tikrai pavyks. Briketuose esančias mieles galite pakeisti sausomis mielėmis – ketvirtadaliu šaukšto (šaukštu).
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
mielių, 10 g;
– žiupsnelio druskos
; – vandens, 420 ml;
– miltų, 530 g.
Paruošimo procesas
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje
, persijokite miltus ir sumaišykite su druska, supilkite skystį ir užminkykite tešlą
. Indą uždenkite maistine plėvele, padarykite porą skylučių ir palikite šiltoje vietoje 2 val.
Neliečiant tešlos, uždenkite ją dar maistine plėvele, padarykite porą skylučių ir nusiųskite į šaldytuvą nakčiai.
Atskirkite reikiamą kiekį tešlos, rankomis iškočiokite
ją
į bloką ir padėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Palikite 1 valandą neuždengtą
. Įjunkite orkaitę iki 235 °C.
Tešlos viršuje padarykite įpjovas ir kepkite duoną 45 minutes. Po kepimo skardą padėkite indą su karštu vandeniu, kad orkaitėje susidarytų garai. Taip duona iškeps tolygiai ir nebus per sausa.
Patarimas: šią duonos tešlą galite pasigaminti iš anksto ir kepti duoną kiekvieną rytą – ji išsilaikys 2 savaites, tiesiog įdėkite ją į maišelį arba uždenkite indą maistine plėvele.
