Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminė duona be minkymo: receptas paprastas kaip vienas, du! Kvapni, traški ir traški duona

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai paprastas duonos receptas, kuris tikrai pavyks. Briketuose esančias mieles galite pakeisti sausomis mielėmis – ketvirtadaliu šaukšto (šaukštu).

Ruošiant reikės tokių ingredientų:

mielių, 10 g;

– žiupsnelio druskos

; – vandens, 420 ml;

– miltų, 530 g.

Paruošimo procesas

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje

, persijokite miltus ir sumaišykite su druska, supilkite skystį ir užminkykite tešlą

. Indą uždenkite maistine plėvele, padarykite porą skylučių ir palikite šiltoje vietoje 2 val.

Neliečiant tešlos, uždenkite ją dar maistine plėvele, padarykite porą skylučių ir nusiųskite į šaldytuvą nakčiai.

Atskirkite reikiamą kiekį tešlos, rankomis iškočiokite

į bloką ir padėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

.

Palikite 1 valandą neuždengtą

. Įjunkite orkaitę iki 235 °C.

Tešlos viršuje padarykite įpjovas ir kepkite duoną 45 minutes. Po kepimo skardą padėkite indą su karštu vandeniu, kad orkaitėje susidarytų garai. Taip duona iškeps tolygiai ir nebus per sausa.

Домашний хлеб без замеса: рецепт прост как раз, два! Душистый, с хрустящей корочкой

Patarimas: šią duonos tešlą galite pasigaminti iš anksto ir kepti duoną kiekvieną rytą – ji išsilaikys 2 savaites, tiesiog įdėkite ją į maišelį arba uždenkite indą maistine plėvele.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *