Sekite mus Facebook'e!
Morkų pyragas gali būti skaidulinių medžiagų, kalio, vitaminų A, B, E ir kitų maistinių medžiagų šaltinis. Tačiau jo nauda priklauso nuo gamyboje naudojamų ingredientų
. Morkų pyragas, kuriame yra mažai cukraus ir riebalų, gali būti sveikos mitybos dalis. Kaip prisimename, vartojant daug cukraus ir riebalų, gali padidėti svoris ir atsirasti kitų sveikatos problemų.
Apskritai morkų pyragas yra skanus skanėstas, kuris gali būti subalansuotos mitybos dalis. Planuojant maistą svarbu atsižvelgti į jo kalorijas ir sudėtį. Išsikepkime kartu dietinį varškės ir morkų pyragą.
Tešlai skirti ingredientai:
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Morkos – 120 g;
- Varškė – 200 g;
- avižų sėlenos – 20 g;
- Sezamo skaidulos – 10 g;
- Datulės – 7 vnt;
- rauginimo medžiaga – 1/2 šaukštelio.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: rikota – 400 g;
- Jogurtas – 3 šaukštai.
Varškės ir morkų pyrago paruošimas:
Morkas sutarkuokite smulkia tarka, nulupkite nuo grūdų ir smulkiai supjaustykite datules, sumaišykite. Į morkų masę įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, avižų sėlenas ir sezamų skaidulas
. Į masę supilkite raugą, visus ingredientus išmaišykite iki vientisos masės ir palikite 20 minučių. Tešlą plonu sluoksniu paskleiskite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Padalykite pyragą į 5 lygias dalis. Kremui konditeriniame maišelyje suplakite jogurtą ir rikotą
. Kiekvieną plutą aptepkite kremu ir sudėkite torto sluoksnius.
Papuošimui pyrago viršų galite apibarstyti graikiniais riešutais. Šis pyragas panašus į tortą, turi mažai kalorijų ir daug naudos.
