Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Morkos ir avižiniai dribsniai. Mano mėgstamiausias pyragas be cukraus ir miltų: receptas per 15 minučių

Avižinis pyragas yra universalus ir gerai subalansuotas kepinys, kurį lengva paruošti ir kuris pasižymi didele maistine verte

. Pagrindas – avižos arba avižiniai dribsniai, suteikiantys pyragui savitą skonį ir tirštą, bet švelnią tekstūrą. Papildomi ingredientai, pavyzdžiui, medus, džiovinti vaisiai, riešutai ar vaisiai, leidžia keisti skonį pagal savo pageidavimus.

Šis pyragas puikiai tinka pusryčiams, popietiniam užkandžiui ar sveikam desertui. Jį lengva paruošti iš nebrangių ingredientų, nereikalauja sudėtingų technologijų, gerai laikosi ir išlieka šviežias.

Sudedamosios dalys: 1:

  • avižiniai dribsniai – 160 g;
  • karšto pieno – 120 ml;
  • morkos – 2 vnt;
  • datulių – 70 g;
  • migdolai – 60 g;
  • 1 apelsino žievelė;
  • raugo – 1 valgomasis šaukštas;
  • malto cinamono – 1 šaukštelis;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • graikiško jogurto – 200 g;
  • grietinėlės sūrio – 300 g;
  • medaus – 60 ml;
  • grietinėlės – 50 ml.

Avižinio pyrago paruošimas:

Išmaišykite dribsnius šiltame piene, leiskite jiems išbrinkti. Tuo metu nulupkite morkas, sutarkuokite jas smulkia tarka ir sumaišykite su avižiniais dribsniais

. Iš datulių pašalinkite kauliukus ir pamerkite jas į karštą vandenį. Sumalkite migdolus į trupinius blenderiu

. Panašiai sumalkite datules blenderiu ir kartu su migdolų trupiniais sudėkite į avižinius dribsnius. Į mišinį suberkite

kepimo

miltelius, maltą cinamoną ir druską, išmaišykite.

Avižinių dribsnių tešlą sudėkite ant kepimo skardos, paskirstykite ją po visą paviršių. Kepkite sluoksnį 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Įdarui jogurtą sumaišykite su kreminiu sūriu, įdėkite medaus ir suplakite visus ingredientus iki vientisos masės. Į mišinį supilkite grietinėlę, suberkite apelsino žievelę ir išmaišykite

. Padalykite sluoksnį į 4 vienodus stačiakampius, kiekvieną aptepkite kremu. Sudėkite pyragą iš sluoksnių su kremu, kremu aptepkite pyrago šonus.

Морковь и овсянка. Мой любимый пирог без сахара и муки: рецепт за 15 минут

Palikite pyragą šaldytuve 1 valandai, kad įsigertų. Jei norite, pyragą galite papuošti migdolų žiedlapiais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *