Sekite mus Facebook'e!
Moliūgų ir varškės paplotėliai labai panašūs į klasikinius chačapurius, bet yra dar skanesni. Taip yra todėl, kad tarkuotas moliūgo minkštimas suteikia tešlai ypatingo sultingumo, varškė – minkštumo ir šiek tiek rūgštelės, o jogurtas – subtilią tekstūrą. Kepti po dangčiu, paplotėliai išorėje tampa auksinės spalvos, o viduje – purūs, išlaikant būdingą saldų rudens moliūgo skonį, kuris puikiai dera su žolelių aromatu.

Ingredientai:
Moliūgas (tarkuotas) – 300 g
Kiaušiniai – 2 vnt.
Varškės sūris – 150 g (grūdėtas arba lygus, bet kokio riebumo)
Jogurtas arba kefyras – 150 ml
Miltai – 150 g
Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis
Druska – 0,5 arb. šaukštelio
Džiovinti krapai – 1 arb. šaukštelis (arba švieži pagal skonį)
Augalinis aliejus – kepimui
Sviestas – paplotėlių patepimui po kepimo
Paruošimas:
Nulupkite moliūgą ir išimkite sėklas. Jei naudojate Hokaido moliūgą, lupti nereikia, tiesiog pašalinkite stambius gabalėlius. Moliūgo minkštimą sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka, kol gausite apie 300 g. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir varškę. Sutrinkite juos šakute arba plaktuvu iki vientisos masės. Įberkite druskos ir krapų ir gerai išmaišykite. Supilkite jogurtą arba kefyrą ir vėl gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir maišykite, kol susidarys tiršta, elastinga tešla.

Sudėkite tarkuotą moliūgą ir tolygiai paskleiskite ant tešlos, kad kiekvienas paplotėlis būtų sultingas. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Šaukštu sudėkite dalį tešlos, suformuodami paplotėlį.

Uždenkite ir kepkite, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite, mentele paspauskite ir kepkite, kol iškeps ir kita pusė. Išimkite paplotėlius iš keptuvės ir nedelsdami, kol dar karšti, aptepkite sviestu.

Šie moliūgų blyneliai su varške ir žolelėmis yra aukso rudos spalvos, šiek tiek saldaus skonio ir sodraus aromato. Jie puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar vakarienei ir yra lengvas bemielių kepinių pakaitalas.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

