Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai įrodė juodojo šokolado naudą sveikatai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sunku rasti planetoje žmogų, kuris, kartą paragavęs šokolado, visą gyvenimą jo neįsimylėtų. Vieni dievina pienišką šokoladą, kiti – baltąjį, o dar kiti išlieka ištikimi tradicijoms ir renkasi juodąjį karčiąjį šokoladą. Visos kitos šio gardaus delikateso rūšys išaugo iš juodojo šokolado.

Šį išskirtinį desertą žmonijai padovanojo actekai, kurie, įvertinę įdomias kakavos pupelių savybes ir skonį, pradėjo ruošti „karčiąjį vandenį“ iš sumaltų ir vandeniu išplaktų pupelių. Ir buvo ką įvertinti.

Šokolado kartumas atsiranda dėl alkaloido teobromino . Jo stimuliuojančios savybės panašios į kofeino. Tačiau jis veikia daug švelniau. Būtent jo dėka suvalgytas šokolado gabalėlis suteikia jėgų ir žvalumo. Teobrominas taip pat padeda sumažinti kraujospūdį ir gali slopinti kosulio priepuolius. Jis sumažina klajoklio nervo, kuris yra šių priepuolių priežastis, aktyvumą. Eksperimentiškai įrodyta, kad hipertenzija sergantiems pacientams, kurie medicininiais tikslais vartoja juodąjį šokoladą, insulto ir širdies priepuolio rizika sumažėja dvigubai.

Šokole esantys flavonoidai teigiamai veikia smegenis ir gerina kognityvinius gebėjimus. Ši šokolado savybė ypač vertinga vyresnio amžiaus žmonėms. Be to, flavonoidai padeda širdies ir kraujagyslių veiklai bei yra daugelio ligų prevencijos priemonė. Šokolado valgymas yra veiksmingesnis nei raudonojo vyno ar arbatos gėrimas. Flavonoidai taip pat padeda stiprinti imuninę sistemą ir padeda organizmui kovoti su uždegimais.

Rekomenduojame:  Pasiruoškite atsisveikinti su prakaito kvapu amžinai su šiomis 8 veiksmingomis namų gynimo priemonėmis

Dėl nenormalaus saulės aktyvumo ir žalingo ultravioletinių spindulių poveikio žmogaus odai, labai laiku būtų vartoti juodąjį karčiąjį šokoladą, kuriame esantys flavonoidai apsaugo odą nuo žalingos spinduliuotės.

Šokolade esantys polifenoliai gerina nuotaiką, kovoja su depresija ir suteikia jėgų.

Sudėtyje yra juodojo šokolado ir šokinėjanti antioksidantų dozė . Tai leidžia sulėtinti senėjimo procesus organizme, ypač smegenyse. Be to, kakavos pupelės gali paveikti ląstelių mutacijų procesus, užkirsdamos kelią vėžio vystymuisi.

Antioksidantai taip pat sumažina cholesterolio keliamą kraujagyslių pažeidimo riziką ir padidina kraujagyslių viduje esančių ląstelių jautrumą insulinui, o tai padeda kovoti su diabetu.

Geležis , kurios gausu kakavos pupelėse, padeda gaminti reikiamą raudonųjų kraujo kūnelių kiekį. Šokolade taip pat yra:

  • cinkas;
  • magnis;
  • vitaminai B2 ir B3;
  • manganas;
  • kalcis;
  • varis.

Šis naudingas produktas, pagamintas iš kakavos pupelių, rado savo vietą ir kosmetologijoje. Šokoladiniai įvyniojimai yra labai populiarūs, nes jie kovoja su celiulitu dėl to, kad kofeinas skaido riebalus. Be to, šokolade esančios rūgštys malšina uždegimą ir šviesina pigmentines dėmes ant odos. Šokolado kaukės maitina odą vitaminais, todėl ji tampa stangri ir tonizuota.

Rekomenduojame:  20 produktų, kurie kiekvieną dieną gadina jūsų sveikatą. Atsisakykite jų!

Juodasis šokoladas gaminamas griežtai laikantis standartų, iš kakavos sviesto, kakavos masės ir cukraus pudros. Jame nėra jokių konservantų, dažiklių ar kvapiųjų medžiagų. Jis turi unikalų ryškų aromatą ir specifinį kartų skonį, o jo spalva yra tamsiai ruda, beveik juoda. Leidžiama vietoj kakavos masės dėti miltelių. Tai atpigina gamybą, bet daro skonį mažiau intensyvų. Jei naudojami žemos kokybės milteliai, skonis tampa rūgštus.

Norint gauti organizmui reikalingų maistinių medžiagų kompleksą, esantį šiame saldumynuose, visiškai pakanka suvalgyti 40 gramų juodojo šokolado per dieną.

Juodąjį šokoladą galima laikyti kambario temperatūroje, tamsioje vietoje. Galiojimo laikas – iki vienerių metų. Siekiant pailginti galiojimo laiką, šokoladas užšaldomas šaldiklyje.

Nėra jokių specialių kontraindikacijų saikingai vartoti juodąjį šokoladą. Jo neturėtų vartoti tie, kurie netoleruoja šokolado. Šokoladas taip pat draudžiamas vaikams iki 3 metų. Reikėtų nepamiršti, kad kalbėdami apie juodojo šokolado naudą, mokslininkai turi omenyje aukštos kokybės produktą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.