Kotletai yra vienas iš dažniausiai perkamų maisto produktų Jungtinėse Valstijose. Dauguma žmonių vakarienei mėgsta gaminti arba naudoti parduotuvėje pirktus kotletus. Iš tokių kotletų greitai paruošiami sotūs pietūs, galima lengvai pasigaminti mėsainį
. Tačiau vis daugiau žmonių domisi kotletų nauda. Šis patiekalas ruošiamas su augaliniu aliejumi, savo sudėtyje turi riebalų. Kad kotletai būtų naudingi, galite juos iškepti. Taip pat yra būdų kepti kotletus ant garų
. Geriausias sprendimas – patiems paruošti kotletus. Pavyzdžiui, galite pasigaminti skanių vištienos kotletų.
Vištienos kotletų ingredientai:
- Vištienos filė – 3 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 3 valg;
- Druska – 1 šaukštelis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Majonezas – 1 valgomasis šaukštas.
Vištienos kotletų paruošimas:
Vištienos filė smulkiai supjaustykite peiliu. Į filė įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
Susmulkinkite petražoles, supilkite jas į vištienos filė, įpilkite majonezo ir viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant jo paviršiaus sudėkite filė porcijas.
Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš abiejų pusių.
Kotletus galite patiekti su bet kokiu garnyru – nuo bulvių košės iki grūdų. Prieš vartojimą kotletus taip pat rekomenduojama apšlakstyti grietine.