Sekite mus Facebook'e!
Būtent šis daržovių derinys sukuria tokius nuostabius rezultatus: kopūstai padeda pomidorams išlikti tvirtiems ir tvirtiems, suteikdami jiems marinuoto skonio. Tuo tarpu kopūstai sugeria pomidorų skonį, išlaiko traškumą ir įgauna saldžiarūgščią skonį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kopūstai;
- pomidorai;
- saldžiosios paprikos ir svogūno, aitriosios paprikos, 1/2 vnt.
- lauro lapas, 1 gabalėlis į stiklainį;
- kvapieji pipirai, 3 gabalėliai į stiklainį;
- pipirų grūdeliai, po 6 vnt.;
- žalia;
- vanduo, 1,5 l;
- druskos, 2 šaukštai;
- cukraus ir acto 9%, po 4 šaukštus
Virimo procesas
Kopūstą smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką supjaustykite bet kokia tvarka ir susmulkinkite žoleles – krapus ir petražoles. Aitriąją papriką naudokite pagal skonį ir supjaustykite apskritimais.
Sterilizuojame stiklainius ir dangtelius.
Rinkitės mažus, tvirtus pomidorus, kad jie nesubyrėtų stiklainyje.
Į kiekvieną stiklainį sudėkite prieskonius ir žoleles, svogūnus, aitriąsias ir saldžiąsias paprikas, sluoksnį kopūstų ir pomidorų. Tada dar vieną sluoksnį žolelių, kopūstų, pomidorų ir vėl kopūstų.

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiais ir palikite 15 minučių.
Nusausinkite vandenį.
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, virkite 3 minutes, supilkite actą.
Marinatą supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir apvyniokite, kol atvės.

Konservuotus produktus laikome rūsyje, sandėliuke arba balkone.
Nuostabus patiekalas, kuris iškart sukelia norą jį išbandyti. Būtinai išbandykite šį receptą; jis jums tikrai patiks.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


