Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Močiutės receptas pomidorams kopūstuose. Taip gaminu jau 30 metų: žiemą taip skanu, kad pirštus apsilaižysi.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Būtent šis daržovių derinys sukuria tokius nuostabius rezultatus: kopūstai padeda pomidorams išlikti tvirtiems ir tvirtiems, suteikdami jiems marinuoto skonio. Tuo tarpu kopūstai sugeria pomidorų skonį, išlaiko traškumą ir įgauna saldžiarūgščią skonį.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • kopūstai;
  • pomidorai;
  • saldžiosios paprikos ir svogūno, aitriosios paprikos, 1/2 vnt.
  • lauro lapas, 1 gabalėlis į stiklainį;
  • kvapieji pipirai, 3 gabalėliai į stiklainį;
  • pipirų grūdeliai, po 6 vnt.;
  • žalia;
  • vanduo, 1,5 l;
  • druskos, 2 šaukštai;
  • cukraus ir acto 9%, po 4 šaukštus

Virimo procesas

Kopūstą smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką supjaustykite bet kokia tvarka ir susmulkinkite žoleles – krapus ir petražoles. Aitriąją papriką naudokite pagal skonį ir supjaustykite apskritimais.

Sterilizuojame stiklainius ir dangtelius.

Rinkitės mažus, tvirtus pomidorus, kad jie nesubyrėtų stiklainyje.

Į kiekvieną stiklainį sudėkite prieskonius ir žoleles, svogūnus, aitriąsias ir saldžiąsias paprikas, sluoksnį kopūstų ir pomidorų. Tada dar vieną sluoksnį žolelių, kopūstų, pomidorų ir vėl kopūstų.

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiais ir palikite 15 minučių.

Nusausinkite vandenį.

Rekomenduojame:  Geriau nei keptos bulvės. Paprastas maltos mėsos receptas: patiekalas tobulo skonio

Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, virkite 3 minutes, supilkite actą.

Marinatą supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir apvyniokite, kol atvės.

Konservuotus produktus laikome rūsyje, sandėliuke arba balkone.

Nuostabus patiekalas, kuris iškart sukelia norą jį išbandyti. Būtinai išbandykite šį receptą; jis jums tikrai patiks.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.