Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Močiutės receptas, kurį gaminu 5 kartus per savaitę. Mano vyras nuolat jų prašo prie visko.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Aš gaminu penkis kartus per savaitę, ir mano vyras visada prašo manęs pagaminti ką nors ypatingo. Jo mėgstamiausi patiekalai yra tie, kuriuos gaminu pagal močiutės receptus. Jie užpildo namus šiluma ir jaukumu, ir kiekvieną kartą gamindama prisimenu jos patarimus ir paslaptis.

Šie receptai paprasti, bet neįtikėtinai skanūs, ir jie visada pradžiugina mano vyrą bei sukelia nostalgiją. Stengiuosi į juos įtraukti ką nors naujo, kad paįvairinčiau mūsų mitybą, bet močiutės tradicijos išlieka kiekvieno patiekalo centre. Maisto gaminimas man yra ne tik procesas, bet ir galimybė sukurti namų jaukumo ir rūpesčio atmosferą. Kiekvieną kartą, kai susėdame prie stalo, tai virsta maža švente!

Sudedamosios dalys:

Tešla:

  • šilto pieno 250 ml
  • grietinės 1 valg. š.
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus 30 g
  • sausų mielių 10 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • aliejus 100 ml
  • miltai 450–500 g

Įdaras:

  • rauginto pieno sūris 180 g
  • cukraus 2 valg. šaukštai.
  • krakmolo 1 valg. š.
  • razinos 70 g

Streusel trupiniai:

  • miltų 2 valg. šaukštai.
  • cukraus 2 valg. šaukštai.
  • sviestas 50 g
Rekomenduojame:  Aš nebegaminu įprastų pyragėlių. Kinų virėjas pasiūlė skanų receptą: tereikia bulvių, miltų ir kiaušinių.

Be to:

  • lydyto sviesto tepimui
  • 1 trynys + 1 valg. š. pieno patepimui

Paruošimas:

Tešla:

Dubenyje sumaišau šiltą pieną su grietine, druska, cukrumi ir mielėmis. Įmušu kiaušinius ir įdedu augalinį aliejų, išmaišau. Įberiu miltus ir užminkau tešlą. Uždengiu tešlą maistine plėvele ir palieku 30 minučių.

Tešlą padalinu į 9 dalis, suformuoju rutuliukus, uždengiu maistine plėvele, kad pailsėtų.

Įdaras:

Varškės sūrį sumaišau su cukrumi, krakmolu ir razinomis.

Streusel trupiniai:

Rankomis sumaišau miltus, cukrų ir sviestą iki trupinių.

Tešlos rutuliukus iškočioju į apvalius paplotėlius, patepu juos lydytu sviestu, perlenkiu per pusę ir ant abiejų kraštų dedu įdarą, kiekvieną kraštą pasukdama į vidurį, formuodama trikampius.

Sudėjau į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ratu. Viduryje suformavau tešlos rutulį su įdaru viduje. Uždengiau maistine plėvele, kad pailsėtų. Patepiau pienu išplaktu tryniu. Pabarsčiau trupiniais. Kepiau iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.

Skanaus!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.