Sekite mus Facebook'e!
Detalės iš arklio lūpų!

Garstyčių milteliai yra ne tik aštrus prieskonis, žinomas visame pasaulyje, bet ir labai geras pagalbininkas sode kiekvienam vasaros gyventojui . Sode garstyčių bijo šliužai, kurie negailestingai ėda kopūstus; amarai, voratinklinės erkės ir kopūstų baltymai; o Kolorado bulvių vabalų jaunikliai niekada neišgyvens purškimo garstyčių milteliais.
Amarai yra kiekvieno sodininko, įskaitant ir mane, problema. Jie yra visur, gadindami tiek daržovių, tiek vaisių derlių sode. Jei kas nors praleidžia akimirką kovoti su skruzdėlėmis, jis supras, kokia katastrofa virsta amarų invazija į sodą ir daržą. Tačiau reikia atsiminti, kad garstyčių gydymas nuo amarų veikia tik jiems pasirodžius, kai viskas jau apleista, geriau griebtis cheminio apdorojimo.
Darbiniam tirpalui nuo amarų imu šiuos komponentus: 100 g garstyčių miltelių pamirkau 5 litruose vandens per dieną. Jei nėra laiko, galite virti 2 valandas. Atvėsinkite ir nedelsdami sunaudokite. 5 litrus darbinio tirpalo reikia praskiesti dar 10 litrų vandens. Taip pat įdedu 2–3 šaukštus skysto muilo, tai sukuria geresnį sukibimo su lapija efektą. Ir purškiu vakare. Po 2 dienų kartoju. Jei lieka tirpalo, tuomet reikia jį laikyti vėsioje vietoje ir po poros dienų sunaudoti pagal paskirtį.
Bet šliužus nuo daržovių galiu atbaidyti garstyčiomis ir turiu 100 % garantiją. Ant kopūstų, ridikėlių lapų ar braškių karalystėje šliužų niekada nebūna.
Tam sumaišau pelenus, smėlį ir garstyčias ir pabarstau tarp eilių. Šliužai nemėgsta pelenų ir smėlio, jie jais sunkiai juda. Pelenai sugeria šlapias gleives nuo jų kojų ir jie negali pajudėti. Jiems nepatinka šis „dengimas“, ir jie stengiasi daugiau neiti į tokias vietas. O garstyčios prideda ugnies). Dažnai randu pasišalinusių šliužų, ypač po kopūstais.
Paprasti ir nebrangūs kenkėjų kontrolės metodai visada verti aukso.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
