Sekite mus Facebook'e!
Ingredientai
Mėsai:
- virta malta kiauliena: 800 gramų
- svogūnai: 4 (supjaustyti ir apkepinti)
- džiovintos žolelės: 1 šaukštelio (salierai, poras, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
- pipirai: 0,5 šaukštelio
- druska: 1 šaukštelio
Bulvėms:
- virtos maltos bulvės: 1,5 kilogramo
- kiaušiniai: 3
- krakmolas: 2-3 šaukštų
- druska: 1 šaukštelio

Padažui:
- sviestas: 50 gramų
- grietinė: 2 šaukštų
- miltai: 1 šaukšto
- vanduo (jeigu reiks)
Recepto paruošimas
- Pirmiausia sumaišome visus mėsos ingredientus tarpusavyje.
- Tuomet sumaišome visus bulvių ingredientus tarpusavyje.
- Atgnybiame bulvių tešlos gabaliuką.
- Suplojame tešlą į delną, tuomet įdedame maždaug pusantro šaukšto mėsos, užveriame blyną.
- Kepame jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol jis gražiai paruduos.
- Padažas: Ištirpiname sviestą, įpilame miltų, grietinės bei žiupsnelį druskos. Šildome, kol pradės virti.
- Patiekiame iškeptus žemaičių blynus su pasigamintu padažu ir lepinamės!
- Pastebėjimas: Šį receptą radau youtube, tai prisegu žemiau ir video, kad būtų viskas aiškiau ir paprasčiau gaminant.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
