Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mišrios cukinijos ir bulvės: daržovių kotletai yra dar skanesni nei mėsos ir daug sultingesni

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie daržovių kotletai lengvai konkuruoja su bet kokia mėsos versija – cukinijų, bulvių, keptų daržovių ir sūrio derinys suteikia skonio gilumo ir malonios tekstūros. Net ir paprastai kaprizingi vaikai tikriausiai prašys daugiau, o juos galite pasigaminti tiesiogine prasme iš improvizuotų produktų.

Sudedamosios dalys:
cukinijos – 2 vnt. (750 g)
bulvės – 1 didelė (250 g)
druska – pagal skonį
Svogūnai – 2 vnt. (200–250 g)
morkos – 1 vnt.
saldi paprika – 1 maža
kiaušinis – 1 vnt.
petražolės – pagal skonį
kietasis sūris – 50–70 g
miltai – 2–3 šaukštai.
juodieji pipirai – pagal skonį
augalinis aliejus – kepimui
Padažui: grietinė – 2 šaukštai.
česnakas – 2 skiltelės
žalumynai – pagal skonį

Paruošimas:

Cukiniją ir bulves sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite druska, palikite 15 minučių, kad daržovės išskirtų sultis. Tuo metu susmulkinkite svogūną ir morką, pakepinkite juos augaliniame aliejuje 2–3 minutes, tada sudėkite saldžiąją papriką, įberkite šiek tiek druskos ir suminkštinkite daržoves, neperkepdami. Mišinį atvėsinkite. Cukiniją ir bulves gerai nuspauskite, kad pašalintumėte skysčio perteklių.

Rekomenduojame:  Majonezo paplotėliai. Mielinės tešlos receptas: išlieka minkšta net ir kitą dieną

Dubenyje sumaišykite išspaustas daržoves, keptus svogūnus su morkomis ir paprikomis, įmuškite kiaušinį, įdėkite smulkintų petražolių ir tarkuoto sūrio. Viską atsargiai išmaišykite, įberkite druskos, pipirų ir pagal skonį miltų – tiek, kad masė išlaikytų formą, bet nebūtų sulipusi.

Rankomis suformuokite kotletus, sudėkite juos į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, kelis kartus apversdami, kad spalva būtų tolygi. Patiekite iškeptus kotletus karštus, padažui atskirai sumaišykite grietinę, česnaką ir žoleles.

Daržovių kotletai su česnakiniu grietinės padažu yra geri tiek kaip atskiras patiekalas, tiek kaip užkandis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.