Braškių pyragas – tai desertas, kuriame sezono šviežumas dera su namų kepimo tradicijomis. Jis gali būti atviras, su ryškiais braškių griežinėliais ant akių, arba uždaras – su rudu tešlos tinkleliu, po kuriuo slepiasi aromatingas įdaras.
Pagrindinis braškių pyrago bruožas – sodrus natūralių uogų
skonis
, kuris ypač ryškiai atsiskleidžia kepant. Šiltos braškės tampa dar sultingesnės, suteikdamos tešlai saldumo, o jų sulčių lašeliai karamelizuojasi, suteikdami pyragui rafinuotą tekstūrą ir aromatą.
Papasakosime, kaip greitai iškepti braškių pyragą „Minutė”
.
Ingredientai: 1:
- Braškių – 8 vnt;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 100 g;
- Sviestas – 120 g;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 125 g.
Ingredientai pabarstymams:
- Sviestas – 20 g;
- miltai – 2 šaukštai;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Braškių pyrago „Minutė” paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį su druska, suberkite cukrų ir dar minutę plakite. Į kiaušinių masę
supilkite
minkštą sviestą, išsukite ir įmaišykite į kiaušinių
masę. Į masę suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą
.
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį tešlą
. Braškes supjaustykite nedideliais griežinėliais arba skiltelėmis ir užklokite jas ant tešlos. Pabarstymams sumaišykite cukrų ir miltus, sudėkite sviestą ir viską sutrinkite rankomis.
Pabarstukais pabarstykite pyrago viršų
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Gausite skanų paprastą pyragą su braškėmis. Tai puikus būdas pasigaminti skanų skanėstą arbatos vakarėliui.