Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Minutinis braškių pyragas. Toks švelnus, kad tirpsta burnoje. Greitas arbatos receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Braškių pyragas – tai desertas, kuriame sezono šviežumas dera su namų kepimo tradicijomis. Jis gali būti atviras, su ryškiais braškių griežinėliais ant akių, arba uždaras – su rudu tešlos tinkleliu, po kuriuo slepiasi aromatingas įdaras.

Pagrindinis braškių pyrago bruožas – sodrus natūralių uogų

skonis

, kuris ypač ryškiai atsiskleidžia kepant. Šiltos braškės tampa dar sultingesnės, suteikdamos tešlai saldumo, o jų sulčių lašeliai karamelizuojasi, suteikdami pyragui rafinuotą tekstūrą ir aromatą.

Papasakosime, kaip greitai iškepti braškių pyragą „Minutė”

.

Ingredientai: 1:

  • Braškių – 8 vnt;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Cukrus – 100 g;
  • Sviestas – 120 g;
  • Vanilinis cukrus – 20 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 125 g.

Ingredientai pabarstymams:

  • Sviestas – 20 g;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas.

Braškių pyrago „Minutė” paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį su druska, suberkite cukrų ir dar minutę plakite. Į kiaušinių masę

supilkite

minkštą sviestą, išsukite ir įmaišykite į kiaušinių

masę. Į masę suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą

Rekomenduojame:  Mane išmokė turkų virėjas. Užkariauta iš karto: rudi ir skanūs pyragai

.

Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį tešlą

. Braškes supjaustykite nedideliais griežinėliais arba skiltelėmis ir užklokite jas ant tešlos. Pabarstymams sumaišykite cukrų ir miltus, sudėkite sviestą ir viską sutrinkite rankomis.

Pabarstukais pabarstykite pyrago viršų

.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Gausite skanų paprastą pyragą su braškėmis. Tai puikus būdas pasigaminti skanų skanėstą arbatos vakarėliui.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *