Sekite mus Facebook'e!
Braškių pyragas – tai desertas, kuriame sezono šviežumas dera su namų kepimo tradicijomis. Jis gali būti atviras, su ryškiais braškių griežinėliais ant akių, arba uždaras – su rudu tešlos tinkleliu, po kuriuo slepiasi aromatingas įdaras.
Pagrindinis braškių pyrago bruožas – sodrus natūralių uogų
skonis
, kuris ypač ryškiai atsiskleidžia kepant. Šiltos braškės tampa dar sultingesnės, suteikdamos tešlai saldumo, o jų sulčių lašeliai karamelizuojasi, suteikdami pyragui rafinuotą tekstūrą ir aromatą.
Papasakosime, kaip greitai iškepti braškių pyragą „Minutė”
.
Ingredientai: 1:
- Braškių – 8 vnt;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 100 g;
- Sviestas – 120 g;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 125 g.
Ingredientai pabarstymams:
- Sviestas – 20 g;
- miltai – 2 šaukštai;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Braškių pyrago „Minutė” paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį su druska, suberkite cukrų ir dar minutę plakite. Į kiaušinių masę
supilkite
minkštą sviestą, išsukite ir įmaišykite į kiaušinių
masę. Į masę suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą
.
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį tešlą
. Braškes supjaustykite nedideliais griežinėliais arba skiltelėmis ir užklokite jas ant tešlos. Pabarstymams sumaišykite cukrų ir miltus, sudėkite sviestą ir viską sutrinkite rankomis.
Pabarstukais pabarstykite pyrago viršų
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Gausite skanų paprastą pyragą su braškėmis. Tai puikus būdas pasigaminti skanų skanėstą arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
