Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Minutės sausainiai arbatai. Pieno pyragaičiai: lengva ir nebrangu

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Koržikus pažįsta daugelis žmonių, gyvenusių XX a. 9-ajame dešimtmetyje arba Sovietų Sąjungoje. Iš tikrųjų koržikus sukūrė sovietų virėjai. Jų užduotis buvo pagaminti skanų, bet sveiką desertą mažiems vaikams.

Žinoma, popietiniam užkandžiui buvo galima patiekti paprastą sausainį. Tačiau tai galėjo sukelti alergiją cukrui ir kitas nemalonias pasekmes. Taigi buvo rasta alternatyva – pieniški pyragėliai

. Netrukus šie sausainiai tapo populiarūs tarp vaikų ir paauglių. Jie buvo ruošiami visur mokyklose ir vaikų darželiuose. Papasakosime, kaip paruošti naminius pieniškus pyragėlius.

Pieniškų pyragaičių tešlos sudedamosios dalys:

  • Miltai – 420 g;
  • Cukrus – 180 g;
  • Pienas – 80 ml;
  • Sviestas – 100 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • Vanilės – žiupsnelis;
  • druskos – žiupsnelis.

Trupinių ingredientai:

  • Miltai – 40 g;
  • Sviestas – 30 g;
  • Cukrus – 20 g;
  • Riešutai – 40 g.

Pieniškų pyragaičių paruošimas:

Į puodą supilkite cukrų, vanilinį cukrų, supilkite pieną. Komponentus sumaišyti, kaitinti, kol smėlio grūdeliai ištirps

Rekomenduojame:  Neįtikėtinas derinys. Subtilus ir aromatingas apelsinų keksas.

. Išplakti suminkštėjusį sviestą, pamažu į jį supilti cukraus mišinį. Į masę įmušamas kiaušinis, supilama dalis miltų ir kepimo miltelių, išminkoma tešla

. Į antrąją dalį tešlos supilama vanilė, išminkoma minkšta ir elastinga tešla. Dėkite tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą celofaniniame maišelyje

. Norėdami paruošti trupinius, smulkiai sutrinkite riešutus, sumaišykite su miltais, cukrumi ir sviestu.

Tešlą iškočiokite maždaug cm storio sluoksniu. Naudodami 9 cm skersmens formą formuokite sausainius ir dėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Минутное печенье к чаю. Молочные коржики: просто и доступно

Sausainių viršų patepkite kiaušiniu ir apibarstykite riešutų trupiniais.

Минутное печенье к чаю. Молочные коржики: просто и доступно

Kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Минутное печенье к чаю. Молочные коржики: просто и доступно

Gausite puikius graikinių riešutų pyragėlius. Šis naminis receptas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *