Sekite mus Facebook'e!
Sausainių kultas atsirado senovėje ir tęsiasi iki šiol. Žinoma, šio deserto aktualumas tapo ne toks reikšmingas kaip viduramžiais
. Po Kryžiaus žygių įvykių ėmė megztis prekybiniai ryšiai tarp Europos ir Rytų. Didelę reikšmę šiame senoviniame versle turėjo sausainiai. Jis buvo mobilus ir ilgai negedo. Todėl jį buvo lengva gabenti iš Rytų į Europą. Iš sausainių viduramžiais arabai uždirbdavo daug pinigų.
XXI a. sausainiai gamintojams atnešdavo dar daugiau pinigų. Tačiau naminiai sausainiai vis tiek bus skanesni už pirktinius. Dėl šios priežasties pasigaminkime greitų sausainių arbatai.
Sausainių ingredientai:
- Kiaušiniai: kiaušinis – vnt;
- cukraus – 50 g;
- sviestas – 50 g;
- medaus – 40 g;
- miltai – 220 g;
- kildinimo medžiagos – 3/4 šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis;
- graikiniai riešutai.
Biskvito paruošimas:
Pamažu persijokite miltus su kepimo milteliais, išminkykite
tešlą
.
Iš tešlos iškočiokite nedideles plonas dešreles ir padalykite į 7-10 dalių.
Kiekvieną gabalėlį medaus šaukštu iškočiokite į ploną stačiakampį.
Iš šono be rašto uždėkite riešutą ir susukite į ritinėlį.
Sudėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Prieš kepdami sausainius patariame juos pabarstyti cukraus pudra. Taip iškepę sausainiai išlaikys medaus šaukšto raštą.
