Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Minkštos dangiškos bandelės. Taip jas kepdavo mūsų prosenelės: iš įmantrios tešlos.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Duona – tai įgūdžių ir kantrybės derinys. Tačiau naminės duonos kepimas ne tik džiugina skonį, bet ir pripildo namus aromatu. Namų kepiniai pusryčiams suteikia nuotaikos visai dienai

. Vadovaukitės mūsų receptu, ir nustebsite, kaip lengva ir skanu pasigaminti bandelių namuose.

Keksiukų ingredientai:

  • Pienas – 370 ml;
  • cukraus – 3 šaukštai;
  • šviežių mielių – 20 g.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 700 g;
  • cukraus – 3 litrai;
  • sviestas – 120 g;
  • jogurtas – 3 šaukštai;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • citrinos žievelės – vnt;
  • vanilino;
  • druskos – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus.

Paruošimas:

Į gilų dubenį suberkite kvietinius miltus, viduryje padarykite nedidelį įdubimą. Supilkite šiltą pieną, suberkite mieles ir cukrų. Maišydami įmaišykite ne daugiau kaip 2 šaukštus viso miltų tūrio. Palikite mieles suaktyvėti 20 minučių.

Dabar įdėkite 3 valgomuosius šaukštus tiršto graikiško jogurto ir kambario temperatūros sviesto. Taip pat reikės 2 lengvai išplaktų kiaušinių trynių. Įberkite žiupsnelį druskos ir vanilino. Citrinos žievelę sutarkuokite stambia tarka. Galiausiai įberkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir išmaišykite

Rekomenduojame:  Salotos "North". Pamirštas sovietinis receptas: patiekiamas geriausiuose šalies restoranuose

. Tešlą lengvai išminkykite, kad miltai sugertų skystį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

Nedėdami miltų, minkykite tešlą ant darbinio paviršiaus apie 4 minutes. Kai tešla bus lygi, grąžinkite ją į dubenį

, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30-45 minutes.

Мягкие небесные булочки. Так готовили наши прабабушки: шикарные тесто

Pabarstykite stalą miltais ir perkelkite tešlą. Rankomis ištempkite tešlą ir supjaustykite porcijomis.

Мягкие небесные булочки. Так готовили наши прабабушки: шикарные тесто

Kaip įdarą suvyniokite abrikosų marmelado uogienę. Viršuje užspauskite kraštus.

Мягкие небесные булочки. Так готовили наши прабабушки: шикарные тесто

Apvertę aukštyn kojomis, sudėkite į kepimo indą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių.

Мягкие небесные булочки. Так готовили наши прабабушки: шикарные тесто

Aptepkite bandeles sviestu

ir kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 30-35 min. Uždenkite rankšluosčiu ir atvėsinkite. Tada apibarstykite cukraus pudra.

Мягкие небесные булочки. Так готовили наши прабабушки: шикарные тесто

Galime išbandyti! Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *