Sekite mus Facebook'e!
Duona – tai įgūdžių ir kantrybės derinys. Tačiau naminės duonos kepimas ne tik džiugina skonį, bet ir pripildo namus aromatu. Namų kepiniai pusryčiams suteikia nuotaikos visai dienai
. Vadovaukitės mūsų receptu, ir nustebsite, kaip lengva ir skanu pasigaminti bandelių namuose.
Keksiukų ingredientai:
- Pienas – 370 ml;
- cukraus – 3 šaukštai;
- šviežių mielių – 20 g.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 700 g;
- cukraus – 3 litrai;
- sviestas – 120 g;
- jogurtas – 3 šaukštai;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- citrinos žievelės – vnt;
- vanilino;
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus.
Paruošimas:
Į gilų dubenį suberkite kvietinius miltus, viduryje padarykite nedidelį įdubimą. Supilkite šiltą pieną, suberkite mieles ir cukrų. Maišydami įmaišykite ne daugiau kaip 2 šaukštus viso miltų tūrio. Palikite mieles suaktyvėti 20 minučių.
Dabar įdėkite 3 valgomuosius šaukštus tiršto graikiško jogurto ir kambario temperatūros sviesto. Taip pat reikės 2 lengvai išplaktų kiaušinių trynių. Įberkite žiupsnelį druskos ir vanilino. Citrinos žievelę sutarkuokite stambia tarka. Galiausiai įberkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir išmaišykite
. Tešlą lengvai išminkykite, kad miltai sugertų skystį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Nedėdami miltų, minkykite tešlą ant darbinio paviršiaus apie 4 minutes. Kai tešla bus lygi, grąžinkite ją į dubenį
, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30-45 minutes.

Pabarstykite stalą miltais ir perkelkite tešlą. Rankomis ištempkite tešlą ir supjaustykite porcijomis.

Kaip įdarą suvyniokite abrikosų marmelado uogienę. Viršuje užspauskite kraštus.

Apvertę aukštyn kojomis, sudėkite į kepimo indą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių.

Aptepkite bandeles sviestu
ir kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 30-35 min. Uždenkite rankšluosčiu ir atvėsinkite. Tada apibarstykite cukraus pudra.

Galime išbandyti! Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


