Sekite mus Facebook'e!
Orkaitėje kepti sūrio pyragaičiai be miltų – tai moderni mėgstamo deserto interpretacija, tinkanti glitimo netoleruojantiems žmonėms.
Klasikiniai sūrio pyragaičiai tradiciškai kepami keptuvėje ir apibarstomi kvietiniais miltais, kurie juos suriša. Tačiau kepant orkaitėje galima visiškai apsieiti be kepimo ir miltų, išlaikant švelnią tekstūrą ir malonų varškės skonį.
Vengdami miltų, varškėtukai įgauna dar labiau varškės skonį, yra švarios, pieniškos tekstūros, o jų vidurys – malonus ir šiek tiek drėgnas.
Vietoj įprastų miltų naudojama kuo mažiau papildomų ingredientų – visas dėmesys skiriamas varškės kokybei, jos konsistencijai ir skoniui.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: varškė – 500 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Cukrus – 100 g;
- Vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
- kukurūzų krakmolas – 20 g;
- Druska – ¼ šaukštelio;
- 1 citrinos žievelė;
- Uogos.
Sūrio pyragaičių paruošimas:
Į dubenį su varške įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, vanilės ekstraktą, kukurūzų krakmolą. Įberti druskos, citrinos žievelės ir viską gerai išplakti iki vientisos masės pasitelkus panardinamąjį mikserį
. Keksiukų formeles ištepti sviestu, pabarstyti krakmolu ir supilti į jas tešlą
.

Ant tešlos viršaus paskleiskite uogas.

Kepkite sūrio keksiukus 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Šį paprastą naminį skanėstą lengva paruošti ir jis puikiai tinka tiek darbo dienos rytą, tiek jaukiam arbatos vakarėliui savaitgalį.
Iškeptus sūrio pyragėlius galima apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


