Sekite mus Facebook'e!
Kotletai yra daugelio pasaulio tautų virtuvės patiekalas. Jie gaminami iš įvairių rūšių mėsos, žuvies, daržovių ir net grūdų. Kotletai gali būti tiek savarankiškas patiekalas, tiek patiekiami su įvairiais garnyrais ir padažais. Jie taip pat gali būti kepti, skrudinti, virti garuose arba kepti ant grotelių
. NVS šalių virtuvėje kotletai paprastai gaminami iš maltos mėsos, pridedant svogūnų, duonos ir prieskonių. Tada kotletai kepami iki auksinės plutelės ir kepami orkaitėje arba troškinami garuose. Taip pat yra Kijevo stiliaus kotletų, kurie gaminami iš vištienos filė su sviesto ir žolelių įdaru. Šie kotletai kepami iki auksinės plutelės, o paskui kepami orkaitėje, kol bus paruošti.
Papasakosime, kaip paruošti klasikinius sultingus kotletus
.
Ingredientai: 1:
- Maltos mėsos – 800 g;
- batono – 120 g;
- vanduo – 200 ml;
- svogūnas – 2 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- druska – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- sviestas;
- džiūvėsėliai.
Kotletų paruošimas:
Išmirkykite duoną vandenyje. Sumalkite svogūną ir česnaką kartu su malta mėsa mėsmale.
Maltą mėsą pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite ir išsukite dubenyje. Suformuokite kotletus, į kiekvieno viduriuką įdėkite po gabalėlį sviesto.
Kotletus sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Apvoliokite kotletus džiūvėsėliuose ir kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.
Likus 10 minučių iki kepimo pradžios, kotletus apšlakstykite jų pačių sultimis.
Kotletai būna sultingi, todėl rekomenduojame juos patiekti su bulvėmis.
