Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Minkšti ir labai purūs. Mano šeimos mėgstamiausias obuolių pyragas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių pyragai plačiai žinomi visame pasaulyje. Šis pyragas laikomas Amerikos vertybe, nes šalies kūrimosi pradžioje jis buvo beveik vienintelis desertas

. Turtingiems kolonistams obuolių pyragas buvo saldus pyragas popietinei arbatai. Neturtingiesiems obuolių pyragas buvo pagrindinis pragyvenimo šaltinis

, todėl šiais laikais amerikietiški obuolių pyragai ruošiami nuolat ir yra daugelio nacionalinių švenčių dalis. Europoje ir Azijoje taip pat nepamirštami obuolių pyragai, yra daugybė receptų. Papasakosime apie vieną iš obuolių pyrago gaminimo būdų.

Obuolių pyrago ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 120 g;
  • grietinė – 120 g;
  • raugo – 1,5 šaukštelio;
  • miltai – 200 g;
  • obuoliai – 3 vnt;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilino – žiupsnelis.

Obuolių pyrago paruošimas:

Supjaustykite obuolius, iš anksto išvalykite nuo žievelės ir sėklalizdžių.

Tešlai paruošti dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite miltelinį cukrų, vaniliną ir druską, išplakite mikseriu iki purios masės. Į kiaušinių masę įpilkite grietinės ir augalinio aliejaus,

suplakite ingredientus iki vientisos masės. Į mišinį persijokite ⅓ miltų, suberkite kepimo miltelius ir išminkykite tešlą

Rekomenduojame:  Aromatingi ir minkšti pyragėliai: lengva paruošti. Išlieka minkšti net po 10 dienų

. Palaipsniui į tešlą persijokite likusius miltus, išminkykite tešlą

. Į tešlą sudėkite obuolių gabaliukus, išmaišykite.

Нежный и очень пушистый. Любимый яблочный пирог моей семьи

Tešlą paskleiskite 20 cm skersmens formoje, viršų papuoškite likusiomis obuolių skiltelėmis.

Нежный и очень пушистый. Любимый яблочный пирог моей семьи

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Нежный и очень пушистый. Любимый яблочный пирог моей семьи

Prieš kepdami ant obuolių skiltelių viršaus taip pat galite užberti riešutų. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *