Sekite mus Facebook'e!
Tiramisu populiarumu nusileidžia Napoleono pyragui, Medovikui ir Prahos pyragui. Tačiau nereikėtų nurašyti šio subtilaus deserto. Gali būti, kad jis taps kažkuo nauju ant jūsų šventinio stalo, lengvai pakeisdamas įprastus tradicinius pyragus.
Tiramisu pirmą kartą atsirado Toskanoje
.
Desertas pradėtas gaminti Toskanos kunigaikščiui. Vėliau tiramisu receptą perėmė italų konditeriai. Šiuo metu prasideda tikroji šio pyrago istorija.
Paruošti tiramisu namuose yra gana sudėtinga. Siūlome savo rankomis pasigaminti kokį nors tiramisu analogą.
Namų gamybos tiramisu ingredientai:
- varškės sūris – 600 g;
- grietinės – 150 g;
- cukraus – 100 g;
- kakavos – valgomasis šaukštas;
- verdančio vandens – 100 ml;
- sausainiai – 350 g;
- šokolado – 90 g;
- pieno – 30 ml.
Naminio tiramisu paruošimas:
Į dubenį su varške sudėkite grietinę ir cukrų, išplakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Į persijotą kakavą supilti verdantį vandenį, išmaišyti.
Į gilią kepimo formą dėkite sluoksnį sausainių. Sausainius sudrėkinti skysta kakava, užtepti ⅓ varškės kremo.
Tolygiu sluoksniu užtepkite kremo, ant viršaus sudėkite sausainius. Vėl sudrėkinkite sausainius kakava, aptepkite varškės kremu. Panašiai sukurkite trečiąjį sluoksnį iš kremo ir sausainių
. Šokoladą susmulkinkite, supilkite pieną ir ištirpinkite mišinį vandens vonelėje. Torto viršų aptepkite glajumi, palikite valandai šaldytuve.
Rezultatas – sultingas naminis tiramisu.
Jis skiriasi nuo pirktinio, tačiau yra ne mažiau saldus ir įmantrus.
