Sekite mus Facebook'e!
Pirmą kartą į beliašus panašus patiekalas paminėtas totorių ir baškirų virtuvėse. Beliašiai buvo nedideli plokšti tešlos paplotėliai, įdaryti mėsa arba daržovėmis ir kepti aliejuje
. XIX a. Beliašiai atsirado Europos virtuvėje
.
Jie greitai išpopuliarėjo dėl savo sultingumo ir skonio. Belyashi buvo gaminami iš mielinės tešlos su mėsos įdaru ir kepami iki auksinės plutelės. Šiandien beliašai tebėra aktualus patiekalas daugelyje šalių. Egzistuoja daugybė beliašų receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdais.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 750 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- sausos mielės – 10 g;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- raugas – 4 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Sviestas – 50 g; M
- Šiltas pienas – 400 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Įdaras – 350 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- Druska – ½ šaukštelio.
Belyashi paruošimas:
Miltus sumaišykite su druska, mielėmis, cukrumi ir kepimo milteliais. Į miltus įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą ir pieną.
Uždarykite maišelį, sumaišykite visus viduje esančius ingredientus, užminkykite tešlą. Įdarui sutarkuokite svogūną, susmulkinkite žaliąjį svogūną
, sudėkite žaliąjį ir svogūną į maltą mėsą, pasūdykite ir išmaišykite. Patepkite stalą augaliniu aliejumi, išklokite tešlą iš maišelio
. Išminkykite tešlą ant stalo, padalykite ją į 50-60 g ritinėlius. Suvyniojame ritinėlius į plokščius pyragėlius, į kuriuos dedame įdaro.
Įdarą užspaudžiame tešlos viduje, viršuje vietoj siūlės palikdami nedidelę skylutę.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite paplotėlius pirmiausia angomis į apačią. Kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Gausite sultingus beliašus. Tai geras pyragaičių variantas, kuris visada bus aktualus.
