Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Miltai, vanduo ir žolelės. Skanūs čeburekai su neįprastu įdaru: niekada nepavargstu jų gaminti kasdien.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Čeburekai yra populiarus patiekalas, turintis turtingą istoriją ir daug įdomių faktų. Pavyzdžiui, čeburekai yra rytietiškos kilmės, jie siejami su tiurkų tautų kultūra. Manoma, kad čeburekai atsirado Kryme arba Kaukaze.

Žodis „čeburekas” kilęs iš Krymo totorių žodžio, reiškiančio „mėsos pyragas”.

Čeburekams gaminti naudojama plona nerauginta tešla, kuri iškočiojama iki permatomo pavidalo. Dėl to čeburekai įgauna būdingą traškią plutelę. Įdarui dažnai naudojama mėsa, tačiau galima gaminti ir kitus variantus.

Papasakosime, kaip gaminti čeburekus su žolelėmis ir sūriu

.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 400 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 30 g;
  • Šiltas vanduo – 180 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Ingredientai: špinatai – 350 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Svogūnas – vnt;
  • Paprikos – ½ šaukštelio;
  • Kietasis sūris – 200 g.

Čeburekų su žolelėmis paruošimas:

Į miltus suberkite druską, supilkite lydytą sviestą ir vandenį, išminkykite elastingą, nelipnų gumulą. Tešlą palikti po celofanu 15 minučių.

Špinatus susmulkinti, svogūną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su paprika ir druska. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite 1-2 mm storio lakštais

Rekomenduojame:  Skanūs pyragaičiai su Vengrijos prieskoniu

. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Stikline iš tešlos išpjauname apskritimus, į kuriuos dedame įdarą.

Мука, вода и зелень. Вкусные чебуреки с необычной начинкой: не устаю готовить их каждый день
Nuotrauka: www.youtube.com

Įdarą su sūriu uždarome tešlos viduje, užlenkiame du priešingus galus. Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių apkepkite čeburekus, kol taps auksinės spalvos.

Мука, вода и зелень. Вкусные чебуреки с необычной начинкой: не устаю готовить их каждый день
Nuotrauka: www.youtube.com

Rezultatas – maži sultingi čeburekai su žolelėmis ir sūriu. Tai geras pasirinkimas, kai nenorite leisti pinigų pusfabrikačiams.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *