Sekite mus Facebook'e!
Kokius pyragus labiau mėgstate – keptus orkaitėje ar keptuvėje?
Daugelis žmonių renkasi orkaitėje keptus pyragus, nes žmones apima nostalgijos jausmas. Vaikystėje močiutės visada kepdavo pyragus orkaitėje
. Tačiau kepti pyragai taip pat turi privalumų. Pavyzdžiui, kepti pyragus daug greičiau ir paprasčiau nei kepti. Tačiau tokiais pyragais nereikėtų piktnaudžiauti. Priešingu atveju galite tapti priklausomi nuo cholesterolio.
Papasakosime, kaip kepti paprastus pyragus keptuvėje
Pyragėliams skirti ingredientai:
- Reikės: verdančio vandens – 205 ml;
- druskos – šaukštelis;
- miltų – 350 g;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- svogūnas – 3 vnt;
- maltos mėsos – 220 g;
- kalendros – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- paprikos – šaukštelis.
Paplotėlių kepimas:
Į dubenį su 175 ml verdančio vandens supilkite druską ir miltus, mentele išminkykite vientisą tešlą. Į atvėsusią tešlą supilkite augalinį aliejų ir išminkykite
paplotėlius. Paplotėlius įvyniokite į celofaną ir palikite 10 minučių. Tuo metu svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite svogūną blenderiu iki vientisos masės, tada
kartu su druska, juodaisiais pipirais ir paprika įmaišykite į maltinukus
.
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir krapus, suberkite į faršą, užpilkite 30 ml verdančio vandens ir išmaišykite.
Padalykite tešlą į dvi dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną 1-2 mm storio sluoksnį. Padalykite tešlą į nedidelius kvadratėlius, maždaug 7×7 cm dydžio.
Į kvadratėlius dėkite įdaro – po šaukštą. Uždenkite tešlos kraštus, paslėpdami įdarą viduje.
Siūles galima užspausti plokščiąja šakutės dantų puse.
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi kepkite paplotėlius iki auksinės spalvos. Svarbu kepti iš abiejų pusių.
Kad susigertų aliejaus perteklius, rekomenduojame kepsnelius dėti ant popierinio rankšluosčio. Keptuvėje gausite paprastus mėsos paplotėlius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
