Sekite mus Facebook'e!
Bulvių pirožkai – tradicinis slaviškas patiekalas, kuriam būdingas paprastas paruošimas ir puikus skonis. Tai nedideli plokštainiai iš bulvių tešlos su įvairiais įdarais: mėsa, grybais, kopūstais, kiaušiniais ir žaliaisiais svogūnais.
Pyragėliai gali būti kepti arba skrudinti. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie pirmųjų patiekalų.
Dėl savo sūrumo ir prieinamų ingredientų bulvių paplotėliai išpopuliarėjo daugelyje pasaulio šalių.
Sukurkime paprastus bulvių paplotėlius kartu.
Ingredientai: 1:
- Bulvės – 10 vnt;
- Druska – 1,5 šaukštelio;
- Žolelės sultiniui;
- Bulvių sultinys – 250 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Mielės – 10 g;
- Miltai – 700 g;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Augalinis aliejus – 30 ml.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Supilkite į sultinį žalumynus, išmaišykite
. Į trynius įberkite porą šaukštų miltų iš bendro kiekio, užpilkite šiltu vandeniu ir išmaišykite. Kol vyksta rauginimas, iš bulvių nusunkite beveik visą vandenį, palikdami vieną stiklinę
. Išminkykite bulves iki košės, į ją įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite ingredientus, supilkite sultinį į bulves, toliau maišykite. Supilkite
oparą į bulvių košę, išmaišykite. Į bulvių košę supilkite dalį miltų ir suminkykite minkštą, elastingą tešlą
. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir įmaišykite į tešlą
.
Į tešlą suberkite likusius miltus, suminkykite ją augaliniame aliejuje pateptomis rankomis
, tada rankomis suformuokite nedidelius ritinėlius ir padėkite juos ant aliejumi patepto paviršiaus. Išlygintus ritinėlius kepkite ant keptuvės augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių paruduos.
Šiuos paplotėlius galite gaminti su įdarais, tačiau ir be jų kepiniai yra skanūs. Tai geras būdas pasigaminti pyragėlius, kai namuose nėra nieko kito, tik bulvės.
