Sekite mus Facebook'e!
Šis tortas yra rafinuotas desertas, išpopuliarėjęs dėl plonų, traškių pyragaičių ir švelnaus kremo. Šis pyragas pasižymi ypatinga tekstūra: sluoksniuoti pyragaičiai mirkomi svieste arba kreme, taip sukuriamas harmoningas traškumo ir minkštumo derinys.
Gaminant „Mikado” reikia kantrybės ir atidumo, nes pyragaičiai iškočiojami labai plonai, o jų skaičius gali siekti dešimt ir daugiau sluoksnių. Sumontuotą pyragą reikia kurį laiką pamirkyti, kad būtų pasiekta tobula skonių ir tekstūros pusiausvyra
. Turtingo skonio, malonaus saldumo ir lengvos sluoksniuotos struktūros „Mikado” pyragas tapo tikru šventinio stalo simboliu. Jis ruošiamas ypatingomis progomis, mėgaujantis turtingu skoniu ir iš kartos į kartą perduodamomis tradicijomis.
Pyragų ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 50 g;
- miltai – 500 g;
- grietinė – 200 g;
- Sviestas – 150 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Soda – 1 šaukštelis.
Grietinėlės ingredientai:
- Sviestas – 250 g;
- Virtas sutirštintas pienas – 600 g;
- Kakava – 50 g.
Mikado pyrago paruošimas:
Sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi, sudėkite sviestą. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės, tada supilkite
grietinę. Į grietinę supilkite sodą, sumaišykite visus ingredientus, palaipsniui persijokite miltus. Užminkykite minkštą elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų
. Tešlą padalykite į dalis po 110 g, suapvalinkite. Palikite tešlą po celofanu šaldytuve 30 minučių.
Pabarstykite pergamentą miltais ir vieną po kito iškočiokite ant jo tešlą. Naudodami konditerinį žiedą išpjaukite tolygų pyragą
. 200 laipsnių temperatūroje pyragus kepkite 4-5 minutes. Kremui išplakite sviestą mikseriu, kol taps baltas, dalimis supilkite virtą sutirštintą pieną
. Į kremą supilkite kakavą, suplakite ingredientus. Vieną iš pyragaičių susmulkinkite, likusius aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito.
Torto viršų galima papuošti smulkintu pyragu arba šokolado drožlėmis.
Palikite tortą šaldytuve 12 val.
Gausite saldų ir skanų tortą „Mikado”
.
Šis tortas kasdien tampa vis skanesnis, nes geriau įsigeria kremas.
