Sekite mus Facebook'e!
Vyniotinis gaunasi minkštas, purus ir orus, jame mažai tešlos ir daug aguonų įdaro.
Tešlos ingredientai:
- Serumas – 300 ml
- Cukrus – 80 g
- Druska – 1/2 arb. šaukštelio.
- Sausos mielės – 8 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Miltai – 700–750 g
- Sviestas – 80 g
Įdarui:
- Aguonų sėklos – 200 g
- Uogienė (bet kokia) – 100–120 g
Be to:
- Kiaušiniai – 1-2 vnt.
- Aguonų sėklos – pabarstymui
Ritinio paruošimas:
Tešlai: į šiltas išrūgas įberkite 1/3 viso cukraus, druskos ir sausų mielių kiekio. Išmaišykite. Įberkite 2 šaukštus persijotų miltų. Išmaišykite ir palikite 15 minučių šiltoje vietoje.
Kai tik mielės suaktyvės ir mišinys taps purus ir akytas, įmuškite 2 kambario temperatūros kiaušinius ir išmaišykite.
Tešlą maišau mikseriu, tad miltus dedu į mikserio dubenį, ne visus iš karto. Palieku 1/5 viso kiekio. Miltų centre padarau duobutę ir ten supilu kiaušinių-mielių mišinį, ir pradedu maišyti tešlą.
Po poros minučių į tešlą įpilkite ištirpinto sviesto, įsitikinkite, kad jis nėra karštas, išmaišykite ir įmaišykite sviestą. Jei tešla per minkšta ir matote, kad reikia įberti daugiau miltų, tuomet suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą bent 5 minutes. Rezultatas – minkšta ir elastinga tešla, kuri nelimpa prie rankų.
Tešlą daugiafunkcėje viryklėje palieku jogurto programoje 50–60 minučių. Todėl daugiafunkcės viryklės dubenį sutepu augaliniu aliejumi ir sudedu į jį tešlą. Siunčiu ją į tolį.
Kol tešla ilsisi, gaminu įdarą. Suberiu aguonas į trintuvo dubenį, įpilu braškių uogienės ir viską plaku apie 5 minutes. Įdaras paruoštas.
Tešlai pakilus, padėkite ją ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į maždaug 1 cm storio stačiakampį.
Ant tešlos tolygiai paskleiskite aguonų sėklas, bet ne per visą tešlą. 1/3 tešlos palikite be aguonų sėklų, jas reikia supjaustyti 2 cm storio juostelėmis.
Tešlą su aguonomis susukite į ritinėlį. Užfiksuokite kraštus šonuose. Kiekvieną juostelę pasukite ties pagrindu ir uždėkite ant ritinėlio. Visas juosteles pakiškite po ritinėliu. Galite kepti kaip tiesų ritinėlį arba galite jį susukti, kaip dariau aš.
Padėkite vyniotinį ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir palikite 5 minutėms. Šakute išplakite porą kambario temperatūros kiaušinių ir sutepkite vyniotinį. Pabarstykite aguonomis.
Vyniotinį kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių. Tačiau sutelkite dėmesį į savo orkaitę.
Skanaus!
