Sekite mus Facebook'e!
Tokius mėsos suktinukus galite gaminti su įvairiais įdarais. Aš juos gaminu su kopūstais, bet galite rinktis, ką tik norite, jie labai skanūs su grybais, sūriu ir daržovėmis. Patiekalas paruošiamas labai paprastai ir greitai.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- mėsos, 800 g;
- druskos, pipirų, prieskonių;
- raugintų kopūstų;
- džiūvėsėlių;
- kiaušiniai, 2 vnt.
Kepimo procesas
Paimkite bet kokią mėsą, bent jau kiaulienos ar vištienos filė.
Geriausia mėsą plonai supjaustyti kotletais, kai ji šiek tiek sušalusi, tada gabalėliai bus tiek ploni, kiek reikia, o kepant greitai apkepti.
Mėsos gabalėlius išmuškite, pasūdykite, papipirinkite, pagal skonį pabarstykite įvairiais prieskoniais.
Ant vienos kotleto pusės uždėkite kopūstų ar kitokio įdaro ir susukite suktinukus
.

Kiaušinius su druska ir pipirais suplakite plaktuvu
. Suktinukus pirmiausia pamirkykite kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose
. Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos ir bus paruošti
.

Galite kepti ir svieste, bus skaniau, arba tiesiog užpilkite ištirpinto sviesto ant jau iškeptų suktinukų. Jie gausis ryškaus kreminio aromato ir skonio. Jei turite laiko, galite kelias minutes patroškinti su sviestu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


