Sekite mus Facebook'e!
Mėsos kepsnys su kopūstais yra paprastas, bet labai skanus ir sotus patiekalas.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
maltos jautienos, 500 g;
– kopūstų, 300 g;
– kiaušinių, 1 vnt; –
svogūnų ir morkų, po 1 vnt;
– česnako, 3 skiltelių
; – bulvių, 1 vnt; –
kietojo sūrio pagal skonį
; – grybų arba šoninės pagal pageidavimą;
– druskos, pipirų, sezamo sėklų ir žolelių
pagal
skonį.
Įdarą vartokite pagal savo skonį.
Kopūstus smulkiai susmulkinkite ir šiek tiek išminkykite su druska. Jei turite senų kopūstų arba raugintų kopūstų, troškinkite juos su morkomis ir svogūnais, pomidorų pasta
. Pagardinkite faršą druska ir prieskoniais, smulkiai supjaustytu svogūnu, smulkintu česnaku, tarkuotomis žaliomis bulvėmis ir įmuškite kiaušinį.
Išklokite pergamentą ir ant jo 1 cm storio sluoksniu paskleiskite faršą. Jei norite, ant faršo dėkite šoninės arba keptų grybų
. Ant faršo dėkite kopūstų. Suvyniokite vyniotinį, palikdami jį pergamente.
Dėkite suktinuką į
šaldytuvą 20 minučių.
Pergamente suvyniotą suktinuką dėkite ant kepimo skardos, išklotos folija.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 40 minučių.
Išimkite vyniotinį iš orkaitės, atidarykite foliją, apibarstykite vyniotinį tarkuotu sūriu ir sezamo sėklomis ir vėl dėkite į orkaitę 5-7 minutėms.
