Sekite mus Facebook'e!
Vištienos kotletai yra paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Jie gaminami iš vištienos filė, kuri išmušama iki norimo storio, tada apkepama ir kepama, kol įgauna auksinį atspalvį.
Vištiena yra baltymų, kurie būtini sveikiems raumenims, kaulams ir sąnariams, šaltinis
.
Joje taip pat yra B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti sveiką nervų sistemą ir medžiagų apykaitą.
Be to, vištiena laikoma pagrindiniu maisto produktu, nes turi mažai riebalų ir kalorijų.
Paruoškime vištienos kotletus.
Sudedamosios dalys: 1:
- Svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio;
- paprikos – ½ šaukštelio;
- garstyčių ½ – šaukštelis;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušinis – 1 kiaušinis;
- vištienos krūtinėlė – 2 vnt.
Vištienos kotletų paruošimas:
Sumaišykite su grietine, majonezu, druska, paprika. Į mišinį įspauskite česnako skilteles, sudėkite kiaušinius, garstyčias ir krakmolą, išmaišykite.
Vištienos krūtinėlę padalykite per pusę ir supjaustykite kepsneliais išilgai skaidulų
.
Švelniai apskrudinkite kepsnius iš abiejų pusių ir sudėkite į marinatą.
Palikite marinuotis porai valandų, tada sudėkite ant gerai įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi. Kepkite vištienos filė iš abiejų pusių po 3 minutes.
Vištienos filė galima patiekti su kečupu, adžika ir kitais padažais. Patiekalą galima derinti su bet kokiu garnyru arba patiekti atskirai.
