Sekite mus Facebook'e!
Vištienos filė – tai švelni vištienos dalis, kuri dažnai gaminama iš krūtinėlės arba šlaunelės. Kartu negalima sakyti, kad vištiena yra labai sultinga. Dėl mažo skysčio kiekio viduje vištienos filė terminio apdorojimo metu būna sausa
. Kad vištienos filė nebūtų sausa, verta imtis tam tikrų gudrybių
.
Pavyzdžiui, pasigaminkite įdomų vištienos garnyrą. Dažnai kaip garnyras naudojamas sūris ir grietinė. Dėl šių komponentų vištienos mėsa tampa minkšta ir švelni.
Yra daug receptų, kaip paruošti švelnią vištienos filė
.
Papasakosime, kaip pagaminti vištienos troškinį.
Vištienos troškinio ingredientai:
- Vištienos filė -2 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kietasis sūris – 70 g;
- grietinė – 7 šaukštai;
- citrininiai pipirai – ½ šaukštelio;
- Džiovintos itališkos žolelės – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- sauso malto česnako – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 2 valg;
- Pomidoras – 2 vnt;
- Žolelės – pora šakelių.
Vištienos troškinio paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite ir papipirinkite.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir ant dugno lygiu sluoksniu išdėliokite vištienos filė
. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pabarstykite juos džiovintomis itališkomis žolelėmis, citrininiais pipirais, maltais juodaisiais pipirais, druska ir džiovintu česnaku.
Į kiaušinių masę sudėkite grietinę ir išmaišykite
. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, ⅔ sūrio suberkite į kiaušinių masę.
Supilkite mišinį ant formoje esančio vištienos sluoksnio
. Supjaustykite plonais griežinėliais pomidorus ir sudėkite ant grietinės sluoksnio. Pomidorų sluoksnį apibarstykite sūriu ir uždenkite folija.
Kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Belieka tik apibarstyti kepinį žolelėmis.
Vakarienei gausite puikų aromatingą vištienos patiekalą.
