Sekite mus Facebook'e!
Ilgai troškinama ant ugnies mėsa suminkštėja. Tačiau jei įdėsite tam tikrą kiekį svogūnų, ji iškeps daug greičiau. Pasirodys labai skanus patiekalas. Jam reikia imti mėsos ir svogūnų lygiomis dalimis. Visas ingredientų sąrašas pateikiamas toliau:

- 1 kg bet kokios mėsos;
- 1 kg svogūnų;
- druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį;
- augalinio aliejaus kepimui.
Veiksmų seka:

- Mėsą supjaustykite gabaliukais, maždaug kaip kebabui. Svogūnus reikia gerai supjaustyti.
- Paimkite storadugnę keptuvę, supilkite liesą aliejų ir gerai įkaitinkite. Įmeskite svogūnus ir pradėkite kepti.
- Kai daržovės taps skaidrios, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Kruopščiai išmaišykite.
- Po poros minučių galite dėti mėsą. Svogūnai paleis sultis, o skysčio užteks kepimui. Sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite 1,5 valandos uždengę dangčiu. Vandens įpilkite tik tada, jei svogūnai taps sausi.
- Svogūnai nebus kartūs ir patiekale jų praktiškai nesijaus, o mėsa pasirodys labai minkšta, sultinga.

Taip kepti mėsą yra gerai. Net kurį laiką pagulėjusi šaldytuve ji nepraras savo skonio.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
