Sekite mus Facebook'e!
Skanūs ir paprasti pusryčiai, kurie patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Patiekalui paruošti prireiks ne daugiau kaip 30 minučių.
Paruošimas
Žalias bulves sutarkuokite stambia tarka, svogūną susmulkinkite ir įmuškite į žalią kiaušinį.
Šį mišinį papipirinkite ir pasūdykite
. Iš bulvių išspauskite šiek tiek sulčių ir lygiu sluoksniu sudėkite ant įkaitintos keptuvės.
Ant bulvių sluoksnio sudėkite faršą
.
Sluoksnį
uždenkite
bulvėmis
. Nepamirškite išspausti sulčių. Nedarykite sluoksnio storo, kad patiekalas spėtų iškepti.
Ant didelės ugnies palaikykite 1 minutę, tada uždenkite dangčiu ir ant vidutinės ugnies kepkite 5 minutes.
Patepkite lėkštę aliejumi ir mentele apverskite bulvių omletą ant lėkštės
.
Tuomet patiekalą grąžinkite atgal į keptuvę. Ir kepkite dar 5 min.
Pabarstykite žolelėmis (krapais arba žaliaisiais svogūnais)
.
Patarimas: kad žalios bulvės nebūtų juodos, apšlakstykite jas svogūnų sultimis.
Ingredientai:
- 1 didelė bulvė;
- 1 kiaušinis;
- 5-7 žaliųjų svogūnų rodyklės druska, pipirai pagal skonį kepimo aliejus.
Patarimas: bulves galite sutarkuoti iš vakaro ir paruošti šį patiekalą pusryčiams. Tarkuotas bulves užpilkite šaltu vandeniu, kad jos nepatamsėtų.
Patiekalas išeis traškus su sultingu kiaušinių įdaru.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
