Sekite mus Facebook'e!
Jau seniai neperku pieno parduotuvėje, bet šiuo metodu galima pasigaminti grietinės net iš pirktinio pieno, kurio riebumas yra 3,5–4,5 %. Kas taip pat svarbu.Grietinę reikia virti vandens vonelėje, ir tai negali būti paprasčiau. Keptuvės dugne patieskite kilpinį rankšluostį, ant jo uždėkite litro talpos stiklainį ir supilkite pieną.
Pripildykite puodą vandens, pieno indelis turi būti visiškai apsemtas vandens. Padėkite puodą ant viryklės.

Leiskite vandeniui užvirti, o pienas taip pat turėtų sušilti, beveik verdantis, bet ne verdantis.
Vėliau išimkite pieno indelį iš puodo ir leiskite jam atvėsti. Tiesiog palikite jį atvėsti virtuvėje.
Dabar tereikia įberti raugą. Tai gali būti įprasta grietinė. Litrui pieno užteks dviejų ar trijų didelių šaukštų.
Reikia išmaišyti, uždengti dangčiu ir palikti visiškai atvėsti.

Toliau grietinę perkoškite naudodami marlę. Dėl to gausite skaniausią grietinę, paruoštą namuose!
Dabar parduotuvėje to nenusipirksi. Jis panašus į tą, kurį kaimuose gamina močiutės.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


