Sekite mus Facebook'e!
Pirmą kartą apie meringą žmonės sužinojo XVII a. François Massialot dėka. Spėjama, kad tuo metu receptą buvo gana sudėtinga įgyvendinti, todėl beeringos desertus galėjo sau leisti tik dideles pajamas turintys kilmingi žmonės.
Kaip naudoti beeringą pagal paskirtį senovėje taip pat buvo menkai suprantama
.
Todėl pirmasis receptas nugrimzdo į užmarštį. Jį atgaivino vienas šveicarų konditeris. Tuomet bezė atgijo antrą gyvenimą ir buvo pradėta naudoti gaminant tortus, keksiukus ir suktinukus
. Vėliau konditeriai pradėjo gaminti suktinukus su įvairiais įdarais iš plakto cukraus ir baltymų. Parodysime, kaip namuose pasigaminti gardų beeringos desertą su mandarinų kremu.
Sudedamosios dalys beeringos suktinukui su mandarinų įdaru gaminti:
- baltymai – 190 g;
- grietinėlės 33 % – 100 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus pudros – 15 g;
- citrinos sulčių – šaukštelis;
- varškės – 250 g;
- cukraus – 280 g;
- kukurūzų krakmolo – 55 g;
- mandarinai – 5 vnt;
- tryniai – 2 vnt.
Mandarinų suktinuko paruošimas:
Į dubenį į baltymus supilkite druską ir citrinos sultis, plakite mikseriu, kol susidarys sodrios putos. Tada supilkite 250 g granuliuoto cukraus, įsitikinkite, kad cukrus į baltymų masę įvedamas mažomis porcijomis
. Plakite vidutiniu greičiu, kol smėlio grūdeliai visiškai ištirps
mišinyje
.
Kai mišinys pasiekia tokią būseną, supilkite 25 g krakmolo ir plakite apie minutę. Tuomet sudėkite bežemę ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir plonu sluoksniu išklokite paviršių.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių temperatūros ir kepkite bežemę 25 minutes.
Mandarinų žievelę pašalinkite mandarinų tarka
.
Sutrinkite minkštimą į tyrę, perkelkite ją į puodą su žievele, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys sutirštės
. Tada mandarinų masę pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte perteklių – žievelę, gyslas ir pan. Įdėkite maistinę plėvelę, kuri liečiasi su mandarinų kremu, ir padėkite į šaldytuvą.
Dubenyje sumaišykite varškę, grietinėlę ir cukraus pudrą, 4 minutes plakite mikseriu, kol pasidarys tirštas kremas.
Apverskite beardų sluoksnį, nuo paviršiaus nuimkite pergamentą
.
Ant sluoksnio
paskleiskite
mandarinų įdarą, nesiekiantį 3 cm kraštų. Ant mandarinų sluoksnio užtepkite varškės kremo, tolygiai paskirstydami paviršių.
Suvyniokite mergeles į ritinėlį, sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę arba pergamentą. Leiskite ritiniui sustingti šaldytuve apie 2-3 valandas.
Merenų suktinuką galima papuošti likusiu kremu, mandarinais ir spanguolėmis. Tai labai gražus ir saldus desertas Naujųjų metų ir Kalėdų stalui.
