Sekite mus Facebook'e!
Rusų virtuvėje žuvis dažnai troškinama, kad būtų pasiektas unikalus skonis. Tai puiki alternatyva tradiciniam kepimui. Rinkitės liesą žuvį, kurios kaulai kepimo metu suminkštėja. Norint išsaugoti maistinę vertę, geriausia žuvį išskrosti ir supjaustyti porcijomis.
Šiandien nusprendėme iškepti menkę pagal labai gerai žinomą receptą, garsėjantį tuo, kad net mokyklų kulinarijos pamokose mergaitės buvo mokomos, kaip gaminti šią žuvį tokiu būdu. Pabandykime ir mes!
Žuvies kepimo ingredientai:
- malta mėsa – 1 kg;
- svogūnas — 2 vnt.;
- sviestas – 2 šaukštai;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- lauro lapai;
- druskos, pipirų.
Žuvies gaminimas:
Paimkite menkę ar kitą liesą žuvį. Nuimkite pelekus, uodegą ir vidurius. Supjaustykite gabalėliais.
Perkelkite žuvį į dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, tada ištirpinkite sviestą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite svogūną ant silpnos ugnies 7–8 minutes.

Sudėkite žuvį prie svogūnų, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Tada apverskite žuvį, sudėkite juoduosius ir kvapiuosius žirnelius bei lauro lapus. Virkite dar 10 minučių.

Gauta žuvis sultinga ir pasižymi gardžiu svogūnų sultiniu. Pabandykite ją patiekti su bulvių koše.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


