Sekite mus Facebook'e!
Senamadiškas patiekalas iš bulvių, kuris buvo vadinamas „appleshnik” dėl to, kad seniau Rusijoje bulvės buvo vadinamos žemės obuoliais.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- bulvių, 700 g;
- svogūno, 2 vnt;
- grybų, 150 g;
- maltos mėsos, 400 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirų, prieskonių, žolelių;
- pieno, 50-70 g;
- 50 g sviesto.
Gaminimo procesas
Bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje, paverčiamos bulvių koše su gabalėliu sviesto ir pienu
. Svogūnai supjaustomi nedideliais kubeliais ir dalis jų pakepinama augaliniame aliejuje.
Galima naudoti pievagrybius, supjaustytus gabalėliais
. Į svogūnus sudedama bet kokia malta mėsa, sumaišoma ir kepama, kol bus paruošta. Druskos ir pipirų pagal skonį
. Apkepinama antroji svogūnų dalis kartu su grybais, taip pat šiek tiek druskos
. Kiaušiniai išplakami plaktuvu su pienu ir druska.
Kepimo indas ištepamas augaliniu aliejumi ir dedama dalis bulvių masės.
Ant viršaus dėkite tolygų sluoksnį įdaro ir uždenkite antrąja bulvių košės dalimi
. Peiliu aplink pyrago viršų padarykite įpjovas ir supilkite kiaušinius bei pieną.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių, viskas priklauso nuo jūsų orkaitės
.

Tokį minkštą ir švelnų patiekalą patiekiau kaip sočią vakarienę, taip pat galite pridėti padažų ir salotų, marinuotų grybų ir agurkų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


