Sekite mus Facebook'e!
Vienas iš paprasčiausių receptų, su kuriuo gali susidoroti net pradedantis virėjas. Bulvių įdarą galite pakeisti bet kokiu kitu įdaru.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
miltų, 3 puodeliai;
– šilto kefyro, 00,5 litro
; – druskos pagal skonį;
– cukraus, 2 šaukšteliai
; – sodos, 1 šaukštelis
; – augalinio aliejaus, 3
šaukštai.
Kepimo procesas
Persijokite miltus ir sumaišykite juos su kitais ingredientais. Tešlą 1 valandai nusiųskite į šaldytuvą, uždengę plėvele.
Dabar ant miltais pabarstyto arba augaliniu aliejumi patepto stalo formuokite paplotėlius.
Kepkite augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių apskrus
.
Patarimas: jei neturite kefyro, juos galite gaminti iš bet kokio rauginto pieno produkto – natūralaus jogurto arba naminės rūgpienio. Nepilkite daug aliejaus – tešla gerai kepa ir kyla be aliejaus masės keptuvėje, o paplotėliai jo nesugeria.
