Sekite mus Facebook'e!
Vienas iš klasikinių ir sėkmingų medaus pyrago receptų su gardžiu, labai švelniu kremu.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
kiaušinių, 2 vnt.;
– miltų, 3 puodeliai
; – medaus, 2 šaukštai
; – cukraus, 1 puodelis; –
sviesto, 50 g;
– sodos, 1 valgomasis šaukštas
.
Kremui paruošti reikės:
–
pieno, 500 g;
– sviesto, 350 g;
– cukraus, 2 puodeliai
; – miltų, 3 šaukštai.
Paruošimo procesas
Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki purumo. Įpilkite medaus ir gerai išmaišykite masę.
PatarimasVisi tešlos ir kremo ingredientai turi būti kambario temperatūros. Jei nesate didelis saldumo mėgėjas, cukraus kiekį kreme galima sumažinti.
Indą su mase pastatykite ant vandens vonelės, sudėkite ištirpintą sviestą, išmaišykite.
Supilkite kepimo sodą
.
Kai prasidės reakcija ir atsiras putų, supilkite persijotus miltus, nuimkite indą nuo viryklės ir užminkykite minkštą tešlą.
Tešlą padalykite į 8 dalis, kiekvieną iškočiokite ant pergamento į sluoksnį, perkelkite į
kepimo
skardą
. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepkite, kol taps auksinė.
Kremui sumaišykite visus ingredientus, išskyrus sviestą, dėkite ant silpnos ugnies ir virkite kremą, kol taps tirštas
.
Nuimkite nuo viryklės, šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su sviestu iki vientisos masės.
Suformuokite tortą aptepdami pyragaičius kremu, uždenkite viršų ir šonus, apibarstykite smulkintais riešutais arba katpėdėlėmis (jei pyragaičių kraštus nupjovėte).
Kelioms valandoms nusiųskite į šaldytuvą
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
