Sekite mus Facebook'e!
Pirmą kartą tokių kotletų paragavau savo uošvės namuose. Tada dar nežinojau, iš ko jie pagaminti. Jie buvo labai skanūs ir sultingi. Puikiai derėjo su bulvių koše ir marinuotais agurkais.

Paskui sužinojau, kad mano vyras labai mėgsta šiuos kotletus. Jis gali juos valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Po to pradėjau juos gaminti dažnai, tik skirtingais variantais. Kartą pagaminau juos su grietinės padažu. Jie puikiai derėjo su bulvių koše.
Patiekalo sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: 800 g vištienos širdelių;
- 500 g jautienos;
- 1 svogūnas;
- 3 česnako skiltelės;
- 1 kiaušinis;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- druska, pipirai.

Širdeles reikia gerai nuplauti, nupjauti plėvelę ir riebalus. Vidų dar galima perpjauti ir nuplauti, bet nebūtinai.
Jautieną supjaustyti ir susukti ant mėsmalės. Turėtumėte gauti vidutinio malimo mėsą. Taip pat praleiskite svogūną ir česnaką. Į maltą mėsą įberkite druskos, pipirų ir įmuškite kiaušinį. Kitų prieskonių nereikia. Skonis ir taip gaunasi nuostabus.

Faršą reikia gerai išminkyti ir kelis kartus paplakti. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Padarykite nedidelius kotletus. Dėkite ant keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Perkelkite kotletus į storo dugno keptuvę. Ant viršaus užpilkite grietinės. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 40 minučių.
Neįpilkite vandens. Kepant išsiskirs pakankamai skysčio. Jame ir ištirps kotletai.

Patiekalo išvaizda gali būti ne visai patraukli. Tačiau skonis – nepakartojamas. Pabandykite gaminti, nepasigailėsite.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


