Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mažai kas iš tokios maltos mėsos gamina kotletus, ir veltui, nes jie būna patys skaniausi ir minkščiausi

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pirmą kartą tokių kotletų paragavau savo uošvės namuose. Tada dar nežinojau, iš ko jie pagaminti. Jie buvo labai skanūs ir sultingi. Puikiai derėjo su bulvių koše ir marinuotais agurkais.

Paskui sužinojau, kad mano vyras labai mėgsta šiuos kotletus. Jis gali juos valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Po to pradėjau juos gaminti dažnai, tik skirtingais variantais. Kartą pagaminau juos su grietinės padažu. Jie puikiai derėjo su bulvių koše.

Patiekalo sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: 800 g vištienos širdelių;
  • 500 g jautienos;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės;
  • druska, pipirai.

Širdeles reikia gerai nuplauti, nupjauti plėvelę ir riebalus. Vidų dar galima perpjauti ir nuplauti, bet nebūtinai.

Jautieną supjaustyti ir susukti ant mėsmalės. Turėtumėte gauti vidutinio malimo mėsą. Taip pat praleiskite svogūną ir česnaką. Į maltą mėsą įberkite druskos, pipirų ir įmuškite kiaušinį. Kitų prieskonių nereikia. Skonis ir taip gaunasi nuostabus.

Faršą reikia gerai išminkyti ir kelis kartus paplakti. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Padarykite nedidelius kotletus. Dėkite ant keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Perkelkite kotletus į storo dugno keptuvę. Ant viršaus užpilkite grietinės. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 40 minučių.

Rekomenduojame:  Kaip naudoti česnaką norint atsikratyti kenkėjų - žiurkių, musių, utėlių, vabzdžių, driežų, uodų ir tarakonų

Neįpilkite vandens. Kepant išsiskirs pakankamai skysčio. Jame ir ištirps kotletai.

Patiekalo išvaizda gali būti ne visai patraukli. Tačiau skonis – nepakartojamas. Pabandykite gaminti, nepasigailėsite.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *