Sekite mus Facebook'e!
Moliūgas yra viena pagrindinių rudens sezono daržovių. Atėjus pirmiesiems šaltiems orams, nuimamas moliūgų derlius ir iš šių daržovių gaminami gardūs patiekalai. Be moliūgų pyragų ir troškinių, įprasti ir neįprasti desertai.
Pavyzdžiui, moliūgų marmeladas su graikiniais riešutais. Tai subtilus saldus desertas, puikiai tinkantis rudeniniam arbatos vakarėliui.
Beje, moliūgas yra labai naudinga daržovė. Jame gausu A, C, E, B grupės ir kitų vitaminų. Net ir termiškai apdorojus, šioje daržovėje išlieka daugiau nei pusė vitaminų. Todėl desertus su moliūgais galima vadinti naudingais.
Į moliūgą pridėjus graikinių riešutų, gaunamas neįprastas šiek tiek tiesmukas derinys. Saldus moliūgas ir šiek tiek aitrūs graikiniai riešutai padaro desertą labai jaukų ir įsimintiną.
Sudedamosios dalys: Moliūgai, moliūgai, moliūgai, moliūgai, moliūgai, moliūgai, moliūgai, moliūgai, moliūgai, moliūgai:
- Moliūgas – 500 g;
- Cukrus – 200 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Džiovintos mėtos – 1 šaukštelis;
- Citrinos rūgštis – 1/2 valgomojo šaukšto;
- skrudinti graikiniai riešutai – 100 g.
Marmelado moliūgų paruošimas:
Nuluptą moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite moliūgą į keptuvę, užpilkite cukrumi.
Palikite moliūgą su cukrumi po dangčiu 1,5 valandos, kad išsiskirtų sultys.
Tada moliūgų sultis užvirinkite ant didelės ugnies ir išgarinkite skystį. Pusę skysčio garinkite 10 minučių.

Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, į atskirą dubenėlį įpilkite 5-7 valgomuosius šaukštus moliūgų sulčių į citrinos rūgštį, išmaišykite.
Citrinos rūgštį supilkite į keptuvę su moliūgais. Virkite moliūgą dar 5 minutes, sudėkite džiovintas mėtas
. Palikite moliūgą sirupe atvėsti. Pabarstykite moliūgą smulkintais skrudintais graikiniais riešutais ir patiekite.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


