Sekite mus Facebook'e!
Salotos „Markizė” – išskirtinis patiekalas, puikiai tinkantis tiek šventiniam renginiui, tiek jaukiai namų vakarienei. Jų pagrindą sudaro bulvių, sardinių, taip pat kiaušinių ir majonezo derinys, suteikiantis salotoms išraiškingą skonį ir patrauklią išvaizdą.
Gamindami šias salotas ne tik patiksite svečiams, bet ir sukursite šventinę atmosferą ant bet kurio stalo.
Gražiai papuoštos, ryškių spalvų ir įvairių tekstūrų salotos iš pirmo žvilgsnio gali patraukti dėmesį ir pažadinti apetitą
. Papasakosime, kaip paruošti salotas „Markizė”
.
Ingredientai: 1:
- Virtos bulvės – 2 vnt;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Majonezas;
- Sardinė – 100 g;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Rūkytos dešros sūris – 180 g.
Salotų „Marquise” paruošimas:
Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išdėliokite kepimo žiede. Dugną patepkite majonezu, bulvių sluoksnį pasūdykite ir pabarstykite pipirais
. Bulvių sluoksnį patepkite majonezu ir ant jo sudėkite sardinių sluoksnį. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sudėkite juos ant žuvies sluoksnio
. Išvirkite kiaušinius, padalykite juos į trynius ir baltymus
.
Baltymus užtepkite ant majonezu ištepto svogūnų sluoksnio
. Baltymų sluoksnį
patepkite
majonezu ir užtepkite dešros sūrio. Sūrio sluoksnį sutrinkite, ištepkite majonezu ir ant jo smulkiai sutarkuokite trynius.

Iškepus iš salotų išimkite kulinarinį žiedą. Patiekalą galite papildomai papuošti krapais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


