Sekite mus Facebook'e!
Gepardai – tai originali ir apetitą žadinanti naminių kotletų versija, pavadinta dėl jiems būdingos auksinės plutos su tamsiomis dėmėmis
. Šie kotletai gaminami iš maltos mėsos su svogūnais, prieskoniais ir kartais bulvėmis arba duona, kad būtų minkšti ir sultingi.
Pagrindinis gepardų skirtumas yra jų kepimo būdas: jie apkepinami, kad paviršius taptų ryškiai „dėmėtas”, todėl yra ne tik skanūs, bet ir įspūdingos išvaizdos.
Dėl sultingos tekstūros viduje ir traškios plutelės išorėje čeburekai greitai tampa mėgstamiausiu šeimos patiekalu. Juos galima patiekti su garnyru, šviežiomis daržovėmis.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: Įdaryta mėsa – 500 g;
- Kepenėlės – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- Batonas – 6 griežinėliai;
- Vištienos kiaušinis – 2 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Pienas – 100 ml;
- Vanduo – 100 ml;
- lauro lapai – 3 vnt.
Heparikų paruošimas:
Įdarykite heparisus: stambiai supjaustykite kepenis ir svogūną, pertrinkite per mėsmalę ir sumalkite iki maltos mėsos. Duoną pamirkyti piene, išspausti ir pridėti prie maltos mėsos ir kepenų
. Į masę įberti druskos
, įspausti
česnako skilteles, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti
.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu sudėkite kotletus.
Apkepkite kotletus iš abiejų pusių, kol paruduos, tada sudėkite juos į keptuvę. Supilkite į keptuvę vandenį, įdėkite lauro lapą ir virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10-12 min.
Gausite minkštus ir švelnius kotletus – geparikus. Tai gera įprastų kotletų alternatyva.
Šis straipsnis parengtas pagal originalų šeimininkės Natalijos Kalninos receptą. www.youtube.com/@kalninanatalia
