Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mano uošvės receptas! Geriausias baklažanų receptas žiemai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Aštrus, aromatingas ir labai sotus baklažanų užkandis tikrai užims savo garbės vietą ant Jūsų šventinio stalo.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– baklažanai, 2,5 kg;

– aitriosios paprikos, 3 ankštys;

– morkos, 1 vnt.;

– česnakai, 3 galvutės – krapai;

– garstyčių pupelės, 1 šaukštelis;

– juodieji ir raudonieji pipirai po 1/2 šaukštelio.

Marinatui reikės :

– rafinuotas augalinis aliejus, 300 g;

– cukrus, 100 g;

– vanduo, 500 g;

– lauro lapas, 2 vnt;

– actas 9%, 100 g.

Virimo procesas

Daržoves nuplauname, supjaustome kubeliais ir gerai pasūdome. Išmaišykite ir palikite 1 val.

Baklažanus nuplauname po tekančiu vandeniu ir leidžiame nuvarvėti.

Trys morkos ant korėjietiškos morkų trintuvės.

Marinatą užvirinkite, sumaišykite visus produktus ir sumeskite į jį baklažanus bei morkas. Kai mišinys vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Likus 3 – 5 minutėms iki virimo pabaigos, suberkite česnaką, krapus, garstyčias ir actą.

Sudėkite mišinį į švarius, sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais, apverskite, suvyniokite ir palikite, kol visiškai atvės.

Rekomenduojame:  Bulvių košės troškinys su sūriu ir šonine apsilaižysite pirštus

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.