Sekite mus Facebook'e!
Aštrus, aromatingas ir labai sotus baklažanų užkandis tikrai užims savo garbės vietą ant Jūsų šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– baklažanai, 2,5 kg;
– aitriosios paprikos, 3 ankštys;
– morkos, 1 vnt.;
– česnakai, 3 galvutės – krapai;
– garstyčių pupelės, 1 šaukštelis;
– juodieji ir raudonieji pipirai po 1/2 šaukštelio.
Marinatui reikės :
– rafinuotas augalinis aliejus, 300 g;
– cukrus, 100 g;
– vanduo, 500 g;
– lauro lapas, 2 vnt;
– actas 9%, 100 g.
Virimo procesas
Daržoves nuplauname, supjaustome kubeliais ir gerai pasūdome. Išmaišykite ir palikite 1 val.
Baklažanus nuplauname po tekančiu vandeniu ir leidžiame nuvarvėti.
Trys morkos ant korėjietiškos morkų trintuvės.
Marinatą užvirinkite, sumaišykite visus produktus ir sumeskite į jį baklažanus bei morkas. Kai mišinys vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Likus 3 – 5 minutėms iki virimo pabaigos, suberkite česnaką, krapus, garstyčias ir actą.
Sudėkite mišinį į švarius, sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais, apverskite, suvyniokite ir palikite, kol visiškai atvės.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
