Aštrus, aromatingas ir labai sotus baklažanų užkandis tikrai užims savo garbės vietą ant Jūsų šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– baklažanai, 2,5 kg;
– aitriosios paprikos, 3 ankštys;
– morkos, 1 vnt.;
– česnakai, 3 galvutės – krapai;
– garstyčių pupelės, 1 šaukštelis;
– juodieji ir raudonieji pipirai po 1/2 šaukštelio.
Marinatui reikės :
– rafinuotas augalinis aliejus, 300 g;
– cukrus, 100 g;
– vanduo, 500 g;
– lauro lapas, 2 vnt;
– actas 9%, 100 g.
Virimo procesas
Daržoves nuplauname, supjaustome kubeliais ir gerai pasūdome. Išmaišykite ir palikite 1 val.
Baklažanus nuplauname po tekančiu vandeniu ir leidžiame nuvarvėti.
Trys morkos ant korėjietiškos morkų trintuvės.
Marinatą užvirinkite, sumaišykite visus produktus ir sumeskite į jį baklažanus bei morkas. Kai mišinys vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Likus 3 – 5 minutėms iki virimo pabaigos, suberkite česnaką, krapus, garstyčias ir actą.
Sudėkite mišinį į švarius, sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais, apverskite, suvyniokite ir palikite, kol visiškai atvės.