Sekite mus Facebook'e!
Krosnyje kepti blynai su obuoliais – tai klasikinių tradicijų ir universalaus požiūrio į sezoninius ingredientus derinys. Šis patiekalas – tai harmoningas švelnios blynų tešlos ir kvapnaus obuolių įdaro derinys, todėl jis populiarus ir kasdieniame, ir šventiniame valgiaraštyje.
Kulinarinėje praktikoje blynai su vaisių įdaru vertinami dėl savo universalumo, paprasto paruošimo ir didelio gastronominio patrauklumo
.
Lengvai termiškai apdoroti obuoliai, į kuriuos pridėta cukraus, cinamono arba citrinos sulčių, įgauna minkštumo ir sodraus skonio.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- vanilinio cukraus – 20 g;
- pieno – 400 ml;
- druskos – 1 žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- miltai – 160 g;
- obuoliai – 2 vnt.
Blynų su obuoliais paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų ir druską, supilkite pieną ir augalinį aliejų. Sumaišykite ingredientus ir suberkite miltus, užminkykite skystą tešlą.
Nulupkite obuolius nuo žievės ir stambiai sutarkuokite
.
Supilkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Tešlos paviršių pabarstykite tarkuotais obuoliais.
Kepkite obuolių blyną 200 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Iškepusį blyną galite apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Blyną supjaustykite mažais gabalėliais ir patiekite.
