Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių vakarienei mėgsta valgyti įvairius mėsos patiekalus. Tačiau jei nuolat valgysite tuos pačius patiekalus, gali būti nuobodu. Pavyzdžiui, kotletus rekomenduojama keisti mėsos kukuliais. Tačiau kaip namuose paruošti tobulus mėsos kukulius? Tam reikia pasinaudoti paprastomis gudrybėmis.
1 gudrybė
.
Mėsos kukuliams gaminti naudojama stambaus arba vidutinio malimo malta mėsa. Iš tokios maltos mėsos lengviau suformuoti didelius mėsos kukulius. Tačiau didelės maltos mėsos trūkumu laikomas mėsos sultingumo praradimas. Šią problemą galite išspręsti maltą mėsą sumalę mėsmale iki vidutinio dydžio. Kad neprarastumėte sultingumo, geriau naudoti mėsmalę, o ne blenderį. Be to, kad mėsa būtų sultingesnė, į maltą mėsą verta įdėti lašinių santykiu 50 už 600 g
.Triukas Nr. 2. Ryžių virimas. Žinoma, kad ryžiai padeda išlaikyti maltos mėsos drėgmę ir daro mėsos kukulius sultingesnius. Tačiau ne visi ryžiai atlieka šią funkciją. Jei ryžiai bus nuplauti ir išvirti iki galo, poveikio nebus. Ryžių neplaukite, kad neliktų glitimo. Virti ryžius reikia iki pusiau išvirusius. Į maltą mėsą rekomenduojama įdėti iki 40 % ryžių. Tuomet ji tinkamai atliks savo funkciją mėsos kukuliams.
3 gudrybė
.
Svogūnų į mėsos kukulius reikėtų dėti priklausomai nuo recepto. Be to, svogūnai, skirti tiek patiekalui kepti, tiek kepti, turėtų būti apkepti. Tuomet svogūnai kepant nesulips.
4 gudrybė
.
Kiaušinius ir krakmolą mėsos kukuliams naudoti reikia atsargiai. Priešingu atveju maltinukai bus arba per skysti, arba per lipnūs ir krakmolo skonio.
5 gudrybė
.
Patariame faršą apskrudinti ir išminkyti pridėjus ryžių. Priešingu atveju faršas bus tirštas ir praras purumą. Po minkymo maltą mėsą reikia porai valandų pasiųsti į šaldytuvą. Iš atvėsintos maltos
mėsos
formuojami mėsos kukuliai
. Kepkite mėsos kukuliai, kad skysčio lygis būtų ne didesnis nei ½ mėsos kukuliai. Priešingu atveju patiekalas bus virtas, o ne troškintas.
Mėsos kukulių ingredientai:
- maltos mėsos – 500 g;
- ryžiai – 100 g;
- svogūnas – vnt;
- kiaušinis – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio.
Padažo ingredientai:
- Pomidorų pasta;
- cukrus;
- lauro lapas;
- grietinė.
Mėsos kukuliai:
Išvirkite ryžius iki pusiau išvirtų ir sudėkite juos į maltą mėsą, išminkykite ir suplakite. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Apkeptus svogūnus sudėkite į maltą mėsą, pasūdykite ir dar kartą išmaišykite. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį ir dar kartą sumaišykite visus ingredientus
. 2 valandoms įdėkite maltą mėsą į šaldytuvą po maistine plėvele. Suformuokite mėsos kukulius, kuriuos iškepkite keptuvėje.
Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą su cukrumi, grietine ir mėgstamais prieskoniais. Padažą supilkite į keptuvę ir troškinkite mėsos kukulius, kol jie bus paruošti, uždengę dangčiu.
Į mėsos kukulius galima papildomai įpilti šiek tiek vandens.
Gauname paprastus skanius mėsos kukulius kiekvienai dienai. Laikantis šių taisyklių, mėsos kukuliai visada bus pukūs.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
