Sekite mus Facebook'e!
Taip gaivi, kad net sunku rasti žodžių jai apibūdinti!

Sumaišykite, supilkite, kepkite ir valgykite!
Gaminimo laikas: 40 min. Ko jums reikės:
Margarinas (arba sviestas) 125 g šaldytų
miltų 1 puodelis
cukraus ¼ puodelio
varškės 250-300 g
grietinės 3 valg. šaukštai
kiaušinio 1 vnt. (jei varškė sausa, galite apsieiti ir be kiaušinio)
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių ½ arb. šaukštelio
Paruošimas:
Šios proporcijos apskaičiuotos 2 žmonėms . Jei valgytojų daugiau, viską padauginkite iš dviejų.
1. Margarinas turi būti užšaldytas. Užtenka jį palaikyti šaldiklyje valandą.
2. Cukrus ¼ puodelio + miltai 1 puodelis + druska + kepimo milteliai mišinyje. Į šį mišinį įtarkuokite margariną. Gerai išmaišykite, kol susidarys smulkūs miltų trupiniai. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
3. Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi ir grietine. Aš tai darau trintuvu. Kiaušinis pravers, jei reikės surišti skystą masę. Bet tada įdaras bus visiškai kitoks, kaip varškės apkepo. Aš gaminau abu variantus, man labiau patinka be kiaušinio.
4. Pyrago formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę trupinių, ant viršaus uždėkite įdaro . Apibarstykite likusiais trupiniais. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Šiuo metu tai mano vyro mėgstamiausias pyragas.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
