Sekite mus Facebook'e!
Pagal šį receptą pagaminti kopūstai pasižymi labai neįprastu, bet maloniu rūgštumu, yra traškūs ir tiesiog puikus užkandis, taip pat gali būti naudojami troškinimui.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kopūstas, 1 galva;
- česnakai, 4 galvutės;
- citrina ir morka, po 4 vnt.;
- druskos, 10 šaukštų;
- cukrus, 10 šaukštelių;
- actas, 10 desertinių litrų;
- paprika ir citrinos rūgštis, po 2 šaukštus;
- vanduo, 3 litrai;
- žalia.
Virimo procesas
Recepte nurodyti ingredientų kiekiai dviem 5 litrų stiklainiams.
Kopūstą susmulkinkite, česnaką supjaustykite griežinėliais, morkas supjaustykite juostelėmis, o žoleles smulkiai supjaustykite.
Citrinas supjaustykite griežinėliais.
Į švarų stiklainį sudėkite kopūstų sluoksnį, sutankinkite, pabarstykite sauja česnako, o šonuose išdėliokite morkų lazdeles – tai ir suteikia įdarui gražumo, bet dėl paprastumo galite tiesiog sudėti morkų sluoksnį.
Panašiai išdėliojame kelias citrinos skilteles.
Tokiu būdu kaitaliokite daržoves ir citriną, pripildydami stiklainį iki viršaus.

Pagal skonį galite įdėti ir aitriųjų paprikų ankščių.
Švariame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, papriką, likusius prieskonius ir actą, gerai išmaišykite marinatą.
Supilame į stiklainius, kopūstuose padarome skylutes ir įpilame daugiau, kai marinatas nusėda dugne.
Ant viršaus sudėkite žalumynus.

Uždenkite plastikiniais dangteliais ir padėkite į padėklą šiltoje, tamsioje vietoje 3 savaitėms. Įpilkite švaraus vandens pagal poreikį ir išmaišykite marinatą, kad jis tolygiai pasiskirstytų.

Kopūstai gaunasi labai originalūs, aromatingi, ir tikiuosi, kad jums patiks šis skonis.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


